Thursday, May 21, 2015

Omal käel Eestis

Enekas vanavanematega
 Lennureis läks suht edukalt nagu me aru saime. Londonis jõudis napilt ümber istuda, sest Torontos oli äike ja väljalend hilines pool tundi. Pooleteist tundi, mis tal Heathrow's aega jäi, oli juhendi järgi minimaalne kulu terminalide vahetamisele. Igatahes saime ühe Skype teate Londonist ja teise Helsinkist, et kõik korras. Peale Helsinki messi oli süda rahul, sealt saab kas või ujudes Tallinna. Eestist ei tulnud tükk aega teadet, hiljem selgus, et tema mobla ei tundnud naabripoisi wifit ära ja too unustas mulle teatada, et laps edukalt saabunud. Lõpuks võtsin ise ühendust, aga selleks ajaks oli plika juba magama kerinud.

Öösel saatis ta messi FB's, mina ei kuulnud magasin sügavalt aga kaasa vestles kella kolme paiku. Pagana tegelane, ei mõtle ka vanemate ja aja vahe peale. Tegelt muidugi hea meel lapsest kuulda. Hommikul oli tüdrukul esimene asi linna peale minna telefoni sim kaarti ostma. Järve keskuses oli Tele2 esindus kinni, sõitis Kristiinesse. Minuga võttis ühendust Elroni rongist, kus tasuta wifi sees. Tal kui Tallinna sissekirjutusega tegelasel tasuta sõit, juba hakkasin kahtlema et jääbki rongiga ringi sõitma, et saaks internetis olla.

Enekas Tartu rongis
Tele2'l on praegu eriti soodne pakkumine üliõpilastele - 1 Euro eest kuus saad 3000 sms, 3000 minutit ja 3GB datat. Paraku selleks vaja olevat Eestis välja antud ISIC kaarti tal pole, soovitati pangast võtta. Kuna aga plikal kohe vaja telefoni kasutada siis ostis tavalise 7Eurose pakendi, mis annab 700 sms, 700 minutit ja 1 GB datat. Hiljem kodus jutustas vanavanematega ja õpetas neile kuidas selfiet ehk enekat teha :) Õhtu veetis naabrite juures ja keris varakult magama, sest juba järgmine päev oli Tartu sõit ees.

Tüdruk valis rongi, kuna sellega on tal mugavam. Pääskülast 20 mindiga Balti Jaama kus Tartu rong ees ootamas. Plika läks veidi liiga vara ja istus kolmveerand tundi pingil, enne kui rongi sisse sai. Tartusse sõit kestab vaid kaks tundi, rongis tasuta wifi. Tüdruk sai kokku ühe teise neiuga, ilmselt jutustasid ja suurt aega issiga messida polnud, lõpuks ikka saatis selfie rongist. Konduktor oli väga sõbralik ja püüdis talle iga hinna eest üliõpilase piletit müüa aga kahjuks süsteem ei luba. Soovitas kindlasti ISIC kaarti võtta. Sugulane oli rongijaamas vastas, eks nad sealt läksid peatuskohta, et asjad maha panna. Õhtul veel rääkisime veidi üle FB aga samal ajal oli Eurovisiooni teine poolfinaal. Küllap homme hakkab vähehaaval end sisse seadma, linnaga tutvuma ja võtab Ülikooliga ühendust.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!