Wednesday, July 17, 2019

Elektrikapist ja EÜE'st

Skeem on vaid näitlik kuid samas kasulik mäluvärskendus
Nii kuradi aktiivne puhkus on olnud, et pole aega blogistada. Moblas olen teinud nimekirja, mida vaja teha, enne kui tagasi tööle lähen. Mis te arvate kuidas nimekirjaga läheb, nomuidugi iga kustutatud ülesande asemel kipun kirjutama kaks uut. Tänase päeva näiteks veetsin maja elektrikilbis juhtmeid korrastades, ime-ime jäin sealjuures ellu. Kahju et pilti ei teinud, kuidas see enne välja nägi. Ukse vahelt piiluvad varesed igatahes kraaksusid imetlevalt sihukest pesa nähes. 

Kui kõigi muude ehituslike aspektide poolest paremat maja ei tea siis ilmselgelt polnud ehitajal elektrialast väljaõpet. Mitte et mul elektriinseneri haridusest palju kasu oleks, omal ajal üle 5 voldise pingega suurt ei tegelenud. Google ja nats talupojamõtlemist tulid appi. Õhtuks olin omadega valmis ja hakkasin südamevärinal kaitsmeid ükshaaval peale lülitama. Igaks juhuks panin päiksekad ette, meil töö juures kevadel näidati paari rõvedat videot, mis juhtub kui kapp plahvatab. Paraku sujus kõik edukalt, isegi külmkapp läks käima. Oma teise sünnipäeva tähistamiseks korkisin õhtul paar Saku Heledat, mida enam kusagil saada pole, viimased viis ostsin Laagri Selverist ära.

32 aastat tagasi, mina olen see blond tüüp lipu taga😜
Ajastus oli perfektne, sest ETV'st tuli malevasaade. Kole nostalgiliseks kiskus: "Noorus ei tule iial tagasi". Palju, palju tuttavaid laule ja tuttavaid tüüpe, nii kodused fotod ja mustvalged filmivõtted. Ei või olla, kas tõepoolest on juba üle kolmekümne aasta möödas sellest ilusast ajast. Ainus kahjurõõmus lohutus, et tänapäeva noored ei saa kunagi seda kogeda😜 Tegelt on õige palju lahedat juhtunud peale laulupidu: Estonian Voices kontsert, järjekordne hull rattamatk läbi võsa, jalgsimatk Türisalu panga all, Võrtsjärve ja Emajõe paadiretk, kardinaalne jooksukinga ja tühine varbavigastus seoses murust väljaturritava armatuurrauaga, uue pereliikme ilmumine ... jne ... Eks ma üritan hiljem kirjutada kui viitsimist ja aega on. Aga seniks olge tublid, ma kerin nüüd tuttu ;)

3 comments:

  1. Ma pole elektrik, aga tänapäevane valgustus LED, 5A jätkuks maa ja ilm, aga ega küll küllale liiga tee. :)

    ReplyDelete
  2. LED valgustusele tõepoolest, paraku võib alati juhtuda, et keegi uhab miskit ägedat pirnipesasse, aga selleks muidugi automaatkaitsmed mõeldud ongi :D

    ReplyDelete
  3. Veel, tuleb sisse ainult 1 faas, mis mõte on pliidil 16A 3 faasiline kaitse rakendub ju peakaitse kui 1faas tarbib 10A ja teine faas 10A.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!