Thursday, February 20, 2020

Minevikust ja tulevikust, lisaks kassipilte ;)

Lusikas serveeritud Hiina "Tuhandeaastase" muna manustamine
Nädalavahetusel istusime kaasa sünnat tähistades oma endise lapsehoidjaga Hiina restoranis Mandariin. Õhtul reserveerisin neljase laua kuna tavaliselt kipub pühapäeva hommikuti paras tung olema. Neljase sellepärast, et hommikul pool viis viisin noorema tütre lennujaama, too lendas sõbrannaga läänerannikule Banffi suusakuurorti. Päris kade tunne, olen ju ise seal käinud, seekord siiski kaasa ei saanud.

Üllatus, üllatus - restoran oli lausa tühi. No ja siis klõpsatas - inimesed tõepoolest ei julge isegi Hiinaga seotud ärisid külastada. Meid eriti ei seganud, epideemia siiski veel väga kaugel kui üksikuid Ameerikamandri juhtumeid mitte arvesse võtta. Kere sai tavapäraselt täis pugitud kuulates igasugu vahvaid lugusid laste kohta, mida nood aasta paari vanuselt olid ette võtnud. Naljakaim mulle senitundmatu lugu: 3 aastane tütar olla meie magamistoas leidnud kondoomikarbi, mitmed neist pakendist välja kiskunud ja asunud peegeluksi "pesema". Eks lapsehoidjal oli enne emme issi kojujõudmist kõvasti järelpuhastamist.

Mõne päeva eest istusime perega õhtusöögilauas arutamaks tulevikuplaane laias laastus. Me ise juba pensieelikud, tütred iseseisvad täiskasvanud tööinimesed - mis nende plaanid on? Päris hea oli perega koos istuda, head-paremat näkitseda ja tulevikust rääkida. Muidugi selge, et üks asi on plaanimine, teine tegelikkus, kunagi ei tea millised ootamatud korrektuurid saatus sisse võib tuua. Aga ikkagi on hea kui olemas arusaamine mis suunas kavas liikuda.

Konkreetsemaks minemata on momendil seis selline, et mõlemal lapsel kavas vähemalt eisalgu praeguses linnas edasi elada. Töökohad on neil siin, poisid siin, sõbrad siin, karate samuti. Koduloomadest ma ei räägigi, kaks koera ja kass ning madu. Meil kaasaga kohad mõlemas riigis, võime elada siin või seal või hoopis pendeldada kahe mandri vahel nii kuis isu on.


Vahepeal oli paar korralikku lumesadu ja isegi pea 30 kraadi külma. Suusatamiseks super, mida sai ka kasutada. Kass on hakanud viimasel ajal õue vastu järjest rohkem uudishimu üles näitama. Lasime ta korraks hange, igaks juhuks siiski rihm kaelas. Mine tea mis loomal ehmatusega pähe tuleb, äkki paneb saba seljas punuma, püüa siis teist naabrite hoovidest.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!