Sunday, August 29, 2021

Puhkuseheietusi takkajärgi

Dagö kontsert 29 juulil Kalju laval
Eesti suvepuhkus oli minu jaoks lisaks kõigele ka puhkus koroonapiirangutest. Siin Kanadas ei suuda rahvas kuidagi uskuda, et kusagil maailmas võis suvel ilma maskita poes käia või üldse mingit sorti rahvakogunemistel osaleda. Kontserdi pilti nähes küsivad üle, et kas ikka tõesti sel aastal tehtud. Maski kandmine ja ranged kogunemiste piirangud kestnud juba üle aasta, vaevalt jõuludeks kaovad, hea kui järgmiseks kevadeks. Sealjuures on nii praegu kui ka enamus suvest olnud koroonanumbrid Ontarios palju madalamad kui Eestis. Ja kõigile ettevaatusabinõudele vaatamata meilgi uus laine täie hooga sisse sõitnud, vahepeal langenud nakatumised jälle kolme kuu eelsele tasemele tõusnud.

Provintsivalitsus on seni mingil arusaamatul "võrdsuse" ettekäändel üritanud meedikute ja teadlaste soovitatud vaktsineerimispassidele vastu seista, eile siiski teatati, et lähemal ajal võetakse kasutusele. Paljud suured firmad on nüüdseks muutnud vaktsineerituse kohustuslikuks. Probleemiks muidugi asjaolu, et järjest tõuseb vaktsineeritud nakatunute protsent, mis viitab kolmanda modifitseeritud (Delta varianti arvesse võtva) doosi vajadusele. Paraku on valitsuse bürokraatia aeglus ja rahva mõttemaailma inertsus veeks viiruse levimise veskile.

Laps tahtis Tallinna suveniiri😏
Eesti WRC rallile ma ei jõudnud aga sugulane saatis vähemalt särgi Tartust, mille lapsele sünnaks kinkisin. Teisele tüdrukule tõin Eesti olümpiakoondise särgi. Soolasevõitu hinnaga need olid aga võtame asja filosoofiliselt kui toetust väärt üritusele. Pealegi jäid mõlemad kingisaajad paksult rahule, siin ikkagi unikaalsed teemad!

Loojang Türisalu pangalt
Vaade Tilgu liivakivi kaldale
Kuidagi ei saa jätta postitamata haruldasi vaateid põhjarannikult. Sõites ratta või autoga või niisama jalutades lihtsalt peab pildi või mitu plõksama!

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!