Tuesday, March 30, 2021

Koeramatka ilmaennustus

Terrass maja taga ujub
ilmateate "päikesepaistes"

Pühapäev oli plaanis koerte, laste ja sõpradega matkama minna. Kuna ilm on suht määravaks teguriks sai hoolega nädala lõpupoole ilmateadet jälgitud. Vahelduv pilvitus just kõige paljutõotavam polnud aga mis seal ikka, vihmasaju puudumine kõige olulisem. Seda just eriti koerte pärast, kelle karvastiku mudast puhastamine oleks üks ääretult tüütu ettevõtmine. Päikesepaistega niikuinii kuidagi lõbusam matkata. Pühapäeva hommikul nägin poolunes mingit merega seonduvat lugu. Ärgates pidin tõdema, et rabin akna taga tuleneb vihmast. No mida pekki, ilmateade lubas kuiva??? Mis ikka, joome kohvi ära ja küll selle aja peale pöörab ilma ilusaks. 

Hommikusöögi ajal surfasin netis ja viskasin kiirelt ilmateatele pilgu: Puhas päike just praegu ja lähema paari tunni jooksul. Vaatasin aknast välja - vihma ladistab. Mis mõttes, kindlasti olen mingi lolli vea teinud - avasin ilmateate uue akna, kontrollisin GPS koordinaatidega, et tegu ikka sellesama Torontoga mitte mingi Sitsiilias asuva nimekaimuga ja värskendasin veebilehe. Ilmateade kinnitas: täispäike särab just praegu taevas, ei pilvekrübetki. Kuupäev ja kellaaeg olid õiged, igaks juhuks kontrollisin aasta ka üle. Korraks oli tahtmine helistada ilmajaama ja ähvardada neid valetamise eest kohtusse kaevata. Lihtsam ehk lasta libainfo levitamise eest internetis täisblokk peale panna. Ma saan aru, et ennustusega võib igaüks puusse panna aga reaalajas tihedat vihma päikseliseks ilmaks nimetada on ikka liiast.

Hagijas on tegelt Koko suurune

Lõuna paiku jäi vihm lõpuks järgi. Matkamise asemel otsustasime kohaliku jõe ääres pikema jalutuskäigu ette võtta. Sõprade uut hagijat polnud meie kutsad enne näinud, ehkki Koko on vanema taksiga terve oma rohkem kui kümneaastase elu suur sõber olnud. Tihti nad just kokku ei saa, kuid tunnevad ikka teineteist ära, nuusivad õnnelikult ja liputavad saba. Uue koeraga kohtuma minnes olime veits murelikud, näis kuidas omavahel läbi saavad. Tahtsime väljas tutvustada aga enne kui jõudsime reageerida tormasid meie kutsad avanenud tuttavast uksest sisse. Hagijas nats kohkus, kuid nähes, et taks suure rõõmuga külalised vastu võttis murdus võõrastus kiiresti. Jalutuskäigu ajal jooksid kõik koos kui vanad tuttavad.

Jõe ääres nägin esimest korda Kanadas vabas looduses saarmast. Vaatasin, et mis imelik kass jõe teisel kaldal, kui too vette hüppas ja kiires voolus osavalt ujuma hakkas polnud kahtlust kellega tegu. Selle aja peale kui mobla välja koukisin jõudis ta kalda kivide vahele pugeda, fotole jäi vaid saba ja pool tagumikku. Vaatamata jahedale pilves ilmale sai kümmekond kilti jalutatud, isegi koerad olid lõpuks päris kutud ja keerasid koju sõites autos tudile.

Samade sõprade juures sain eelmine pühapäev üle väga pika aja sauna. Eesti inimene ei kujuta ilmselt ette, et pool aastat saunas käimata oleks võimalik elus püsida. Mina olen siiski elavaks näiteks kuna eelmine kord jäi Eestis juulikuusse. Mida harva saab, seda oskab ikka täiega nautida, küll on hea, et tuttavad saunaomanikest eestlased läheduses elavad!

Peitepilt: "Leidke saarmas" (tegelt küll tema saba ja pool peput😜)


13 comments:

  1. Sõbranna hommikul just kurtis, et hullult tahaks sauna, aga keegi ei tee.
    (Kadriorg on selline tore küla, et astud kodu uksest välja ja ikka mõni tuttav on tänaval ees.)
    Ise käisin saunas kuu aega tagasi, oli mõnus küll.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja Kaur olen :)

      Saarmast pole elu sees näinud.

      Ilusat kevadet :)

      Delete
    2. Kevadesooja teilegi Eestisse! Saarmast aga olen korra ka Eestis Matsalus koolipoisina näinud.

      Delete
  2. Nüüd on see koht, kus võiks praalida, et "aga ma nägin eelmise aasta viimasel oktoobrikuu päeval kalal käies kahte saarmast korraga!"
    Praalisingi :)
    Samamoodi kui Tom jäin pildi tegemisega hiljaks, rabistasin ja madistasin ning läinud nad olid.

    ReplyDelete
  3. Mis saarmas??? Mina jälle käisin eelmisel nädalal kaks päeva järjest saunas ja sel nädalavahetusel kindlasti ka!:D
    Kuidas saab pool aastat saunata elada, mitte ei mõista!?
    A Tom, ma võin paar meest saata, teevad dojost sauna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan pakkumast aga suvel on siin saun õues tellimatagi, doja hea jahe koht jahtuma pugeda :D

      Delete
  4. Saarmas ilmselt tekitas huvi, ma siis postitan lisaks peitepildi, kus tüübi saba ja pool tagumenti näha. Näis kas keegi leiab üles, ise leidsin ainult seepärast, et teadsin kust umbes otsida ja kuidas ta välja nägi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lammas, khm, saarmas üleval paremal pika kulu sees...

      Delete
    2. Proovi uuesti, muideks vihje leiab postituse tekstist😉

      Delete
    3. Ässad ei loe teksti, ässad laksivad puusalt😁
      Nüüüüüüüd ma näen küll, et esiplaanil keskel oleva tumedama kivi parema servaga joondu....
      Aga tunnista ise ka, et minu pakkumise tõeks osutumisel oleks see saarmas ikka paar numbrit kopsakam loom olnud!

      Delete
    4. Tubli, istu, viis miinus😉 Ma tõepoolest hakkasin uurima, ega mõni teine elukas märkamatult pildile polnud trüginud.

      Delete
  5. Miks teil koerad rihma otsas ei ole?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miks peaks olema, meil tavaliselt pole ka lapsed jalutades rihma otsas ;) Koerte õiguste räige piiramine kui pole otsest ohtu nende või kaasloomade elule ja tervisele.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!