Tuesday, March 16, 2021

Uus normaalsus suusamäel

Pika ootamise peale sain ikka ühe suusataja pildile😏

Seni kui mäele lubatakse ei kurda ma eriti niinimetatud "uue reaalsuse" üle. Maski kandmist ja distantsi hoidmist nõutakse tõstukisabas, mäe peal ei jaksa keegi kontrollida ja ega see vabas õhus tuisu käes suurt tähenda ka. Tõstukitoolis pole distantsi hoidmine mõeldav, mistõttu pigistatakse silm kinni. Restos ja kohvikus pead koha broneerima, see muudab protseduuri nii tülikaks, et enamus loobub. Suurim vahe on inimeste siseruumidesse mitte lubamine, oma kodinad pead autosse jätma ja ka riided auto juures vahetama. 

Mina sõidan suusariietuses niikuinii, vaid jope ja püksid tõmban auto juures selga, ja muidugi ka suusasaapad jalga. Kuna saabastega käimime hullult tülikas on tõstukilähedased parkimiskohad kullahinnas. Õnneks avastasin google kaarti tudeerides mäe otsas pisikese varjulise keerulise juurdepääsuga parkla, kus saad kohe suusad alla panna. Paistab, et ainult kohalikud teavad seda, ruumi laialt isegi siis kui teised parklad puupüsti täis. 

Suusataja rahvusvaheline lõunasöök autos:
Walesi õlts, baquette sai ja Gouda juust

Toitun autos istudes nagu pildilt võite näha. Positiivseks momendiks minimaalne ajakulu: istud autosse, korgid õlle, hammustad juustu ja saia kõrvale, surfad sutsu netis ning veerand tunniga kobid mäele tagasi. Tuletab meelde ennemuistseid aegu, kui ülikooli ajal Otepääl suusatamas sai käia. Kui kellelegi teravapilgulisele silma jäi siis lõunapoolsel kallakul lund enam pole, mitte et ma oma maja ees foto lavastasin😁

Mäel naljakamaid juhtumisi ka: Canada koondise jope endiselt avaldab muljet, eile üks tüüp lobises pikalt arvates, et olime koos Olümpiamängudel Salt Lake Citys😁 Eesti lipp kiivril tõmbab samuti tähelepanu. Liftipoiss tervitas rõõmsalt, tema olevat lätlane. Tõstukitoolil üks mees küsis kas heeringas ja rosolje tõepoolest head toidud. Esimese hooga ei saanud aru, mis mõttes - aga siis meenus, et siin oli mingi kokandusesaade, kus eesti päritolu kokk toite tutvustas. Eriti naljaks juhtum poes: Kassiir palus maski ära võtta. Mina segaduses: Et kas piirangud kaotatud ja ma selle maha maganud? Õlut alla 21 aastastele ei müüda sain vastuseks. Tõmbasin maski maha😜, halli habet nähes kassaneiu veidi kohmetus, jaa-jaa võite maski tagasi panna.

Muidu oli jumalik suusatamine, rahvast minimaalselt, paar miinuskraadi, tuult polnud, päike piilus vahepeal pilve vahelt, lumeolud tipp-topp - mis sa hing veel tahad. Uhasin hommikul üheteistkümnest pea seitsmeni õhtul pidades vaid kaks lühikest õllepausi. Suusakilomeetreid tuli kokku üle 120'e. Järgmise nädala algul lubatakse 15 soojakraadi. Kui lumi täitsa ära ei sula põrutan viimast võtma - mis saab lahedam olla kui t-särgi või lausa palja ülakerega suusatamine😎

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!