Thursday, March 11, 2021

Väetist konspiratsioonidele

Tütar ostis endale uue mobla. Sugugi mitte selle pärast, et tingimata peaks viimane õunake tagataskus pungitama. Ta meil kasvatatud ratsionaalseks nagu issi ja emme, milline igav perekond, eks ole😜 Vanal telefonil lihtsalt tuli esiklaas lahti ja korpus veidi deformeerunud. Mõni ime, 4 aastat on nutifoni puhul üle mõistuse pikk iga, mingit mõtet pole enam uue patarei ja ekraaniga jamada. Igatahes tegi veidi uurimistööd netis, pani oma prioriteedid paika ning tellis OnePlus 8T ära. Vana oli tal ka OnePlus ja uue 12 GB RAM, 256 püsimälu, 120Hz ekraan, Snapdragon 865 protsessor, 5G ja 48 MP quad kaamera pidada täiesti piisav olema. 

Pakike toodi paari päeva pärast ukse taha. Tütar koukis mobla pakendist välja ning läks seda seadistama. Mul langes pilk lauale jäänud karbile, järsku pilgutasin silmi, ega ma valesti näinud. Lugesin uuesti üle - no kurat, kui juba tootja hoiatab, siis on tõsi taga. 

⚠WARNING  Cancer and Reproductive Harm. WWW.P65Warnings.ca.gov

Kui sihuke tekst mobla tehniliste andmete kõrval on seda lihtne oma maitse järgi suvalise omadusega siduda. Vaba valik kas väidad, et 5G, Snapdragon protsessor, RAM mälu või telefon täies koosseisus tekitab vähki ja muudab steriilseks😏

Teine suur konspitratsiooniteooriate allikas on igasugune salastamine. Kui päästetöötaja surmaga seotud info avalikustati operatiivselt siis järgmine käik on mulle täiesti mõistetamatu. Mille kuradi pärast on vaja salastada koroonaviiruse levikut puudutav statistika. Salastamine tähendab, et midagi tahetakse varjata, küsimus miks ja kelle eest. Rahvas muidugi teeb järelduse, et valitsus konspiratsiooni mõttes varjab tegelikku olukorda (tehes seda liiga hulluks või ilusaks) ning mängib kokku vabamüürlaste, härjapõlvlaste ning Sorosega. Kõige suurem jama, et riigikogu liikmed ei saa infot jagada avaliku ja erasektori spetsialistidega kasutamaks nonde ekspertiisi. Peaministri väide, et koroonastatistikas kajastub riigile oluline julgeolekuinfo või et on võimalik tuvastada nakatunu isik tundub mulle väga näpust imetud ja mitte piisav põhjendus salastamiseks.

Häid uudiseid ka, mida peaks tihemini jagama. Ibuprofeiin (mida kodanikud kahe suupoolega krõbistavad) on kahjulikum kui ükskõik milline vaktsiin. Ma muidugi ei hakkagi rääkima sigarettidest, narkotsidest, alkoholist, suhkrust või liigsöömisest ja vähesest füüsilisest aktiivsusest, millega me kõik rahumeeli rohkemal või vähemal määral ennast vabatahtlikult mürgitame või millega tervisele kahju tekitame.

4 comments:

  1. Tootja hoiatab, sest sest peab ja no vähemalt on hoiatanud :D

    Info salastamise tipptase on see, et Eestis nii kõva andmekaitse, et isegi terviseamet ei tea, kes vaktsineeritud on: https://epl.delfi.ee/artikkel/92814093/terviseamet-ei-tea-kes-on-vaktsineeritud-susti-saanud-peavad-neile-seda-ise-toendama
    Eile oli veel samal teemal uudistes juttu, et haigekassal ei ole juurdepääsu töötajate registrisse st selleks et õiged eesliinitöötajad vaktsiini saaksid võrreldakse mingeid nimekirju käsitööna. Selle jaoks hakatakse seadust muutma, seega vb paari kuu pärast juba asi parem.

    Ma olen ükskord mingi ravimi infolehte lugedes tõsiselt mõelnud, kas ma seda ravimit ikka võtan, kõrvaltoimete nimekiri oli tõsiselt hirmuäratav. Samas probleem, mille pärast rohtu võtsin oli tüütu aga kannatas elada. Võtsin rohtu, kõrvaltoimeid ei esinenud, aga terveks ka ei saanud. Ei teagi, mis moraal sellest.
    PS. Ibuka just neelasin enne selle loo lugema hakkamist, sest nii nõrk olen, et valu kannatada, infolehe viskasin ammu ära.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nojah, valu puhul on kohene leevendus hulga olulisem kui mingi umbmäärane hoiatus, mis kõik kunagi juhtuda võib. Sama nagu algul mainisid, tootja paneb igaks juhuks kõik kirja, hiljem kohtus hea öelda: me ju hoiatasime, et saba võib kasvada🤪

      Delete
    2. Riski võtmine, mis muud. Aga õnneks on mul valuga nii, et seda on harva, ei krõbista neid valuvastaseid tablette pidevalt. Praegu lihtsalt meditsiinilise protseduuri tagajärg ning arsti soovitus.

      Delete
    3. Inimesed on ise ka mutandid ja kunagi ei või teada mis kellelegi mõjub ja mis allergia reaksiooni tekitab ja tõenäosus, et kiirgus rakku mõjutab on olemas. Selle foonil on hoiatus reaalne. Salastatakse selleks, et see paljastaks kui algeline ja peata meie valitsuse kriisi juhtimine on. Mäletate veel kuidas rahva hääletuse ära jäämise eest lubati piiranguid vähendada, või midaiganes, nüüd on näha mis tulemus ja kes on ohvrid. Nüüd on lambad süüdi, et hunt karjas käib.:)

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!