Tuesday, March 23, 2021

Rannailm suusamäel

Täis päikesepaistega +19C temperatuuriga suusatamine on tõepoolest elamus. Ja seda kaks päeva järjest. Võtsin vabad päevad põhjendusega, et sihukese ilmaga pole mul mõtet tööle ilmuda, mõtted niikuinii suusmäel, lõhun veel mingi kalli aparaadi tähelepanematusest ära😜 Eestis sai noorest peast jahedamagi ilmaga randa tuulevarjulisse kohta päikest võtma mindud. Tulemus oli muidugi sama: nägu esmaspäeva õhtul korralikult põlenud - hea et maski mäel lõua alla tõmbasin, muidu oleks selle näkku põletanud. Tõstukisabas ja toolil kandsin korralikult nagu kõik teisedki kaasaarvatud püksid rebadel kanepit tõmbavad teismelistest lumelaudurid. Järgmisel päeval määrisin nina, otsaesise ja põsenukid juba kodus 30X päikesekreemiga sisse. 

Lumekahurist on kasu!
Postil hooaja pileti reklaam 159CAD!!!
Naturaalsest lumest enam ei jagu

Esmaspäeval leidsin veel parema parkimise, lausa põhjanõlva tõstuki alla juhatasid mind. Rahvast endiselt nii vähe, et sõida nagu privaatmäel. Neil radadel jagus lund ohtralt, kuhu lumekahuriga juurde tehtud. Paar loodusliku lumepattega nõlva olid juba õige paljaks jäänud. Siin-seal mujalgi pinnas väljas või sulavee lombid laiutamas. Lumi küll sihukese palavusega suht lödi aga sõita täitsa kannatas.

Viimased Eestist kaasa toodud maiuspalad lähevad loosi!


Mõlemal päeval sai sada sõidukilomeetrit täis, teisipäeval isegi selle aasta rekordina 128.71 km. Estonia kleps kiivril tekitas mõlemal päeval tõstukil vestlusi - küll oli Eestis käinud inimesi, aga ka üks kohalik eestlane, kes vaid paar sõna keelt valdas. Selle palavaga olid isegi liblikad ja paar uimast kärbest välja ilmunud, viimastes äratas mu õllepurk ebatervet uudishimu.

Kokkuvõttes olen siis sel hooajal viis korda mäel käinud. Pole paha kui arvestada, et alles Märtsis alustasin. Mäest alla libisemine polnudki rohkem kui aastase pausiga ununenud!

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!