Monday, April 12, 2010

Eesti Maja 50

Laupäeval käisime Eesti maja juubelil. Eesti elus on artikkel president Ilvese tervituskõne ja Eesti Maja ajalugu tutvustava slaidishow'ga, ja ka Facebookis Eesti Maja olemas. Torontost oli kohalikke eestlasi kohal murdu nii, et kõigile soovijaile ei jätkunud saalikohti parkimisest rääkimata. Eks ta ole kohalikule eestlaskonnale ju tohutu suure tähtsusega, kokkukuuluvuse sümboliks. Seal on eesti lasteaed, kool, kindlustusselts, pank, maleklubi, lasketiir ja veel palju muid asutusi ja ettevõtmisi oma kodu leidnud. Pilt on aastast 2004 kui Eesti Natosse vastu võeti!

Lisaks traditsioonilisele eeskavale, ühislaulule ja söömisele pakuti ka vaatemänge Eesti juurtega iluvõimlemis trupi ja muusikute poolt. Eriti hea mulje jättis Peeter Kopvillem oma esinemisega. Peale õhtusööki astus üles Ivo Linna. Ta on küll sobiv esineja sellele põlvkonnale, kes kohal viibis kuid ei kuulu minu meelisartistide hulka. Õhtu lõpetuseks pugisin mitu lõiku imehead "eesti" maitsega kringlit, millele sai talutavat kohvi peale rüübata.

3 comments:

  1. oh, oleks ma teadnud, oleks püüdnud ka kohale tulla.Mis siis et Guelph on suhteliselt lähedal Torontole - ilma raha ja autota ei saa väga tihti Torontos käia..

    ReplyDelete
  2. Eks neid eesti ühiskonna üritusi tuleb ikka aeg-ajalt ette, infoallikaks on nii "Eesti Elu" leht kui ka veebileheküljed. Ja palju kuuled lihtsalt suusõnaliselt tuttavailt. Blogijatelt kuuleb enamasti alles hiljem.

    Guelphi lähedal on "Seedrioru", kus toimub iga aasta mingi juuni lõpu nädalavahetusel Jaanipäeva tähistamine, ära seda maha maga:) Noh ja suvel on nii seal kui Jõekäärul pikalt lastelaagrid.

    ReplyDelete
  3. Ma seedriorust ammu lugesin netist. Aga siis vaatasin et asukoht 80 km Torontost ja mõtlesin et liiga kaugel. Siis juuni keskel lugesin uuesti nende veebilehte ja sain aru, et 80 km hoopis Guelphi poole, ehk siis 20 minuti autotee kaugusel Eloras hoopis. Ja siis selgus,et selle aastane jaanipäev peeti nädal enne õiget jaanipäeva põeva. Jäin napilt ilma :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!