Thursday, May 6, 2010

Neandertaallased!

Neandertaallased polegi välja surnud!!! Sellise sensatsioonilise väitega tulevad välja teadlased "Science" hiljuti avaldatud artiklis. Siiski pole põhjust metsa minnes hirmu tunda, neid pole leitud Siberi metsades ringi hulkumas:) Aga nende geenid elavad edasi tänapäeva inimestes, mis tähendab et meie esivanemad hullasid vahetevahel koobastes Neandertaallastega. Nende "jälg" meie DNA's on küll pisike 1 - 4% kuid väga oluline.

Vägagi huvitavaks faktiks on see, et Neandertaallaste geene esineb Eurooplastel ja Asiaatidel kuid mitte Aafriklastel. Seletus on iseenesest lihtne, vaid need moodsate inimeste eellased, kes Aafrikast välja tulid puutusid kokku tolleaegse tugevama inimliigiga. Seega on vaid mustad Aafriklased "puhtad" inimesed samas kui kõik teised rassid inimeste ja neandertaallaste ristsugutised. Selline avastus annab teaduslikku alust rassismi teooriale kuid paraku teistpidi:) Teisest küljest on koertestki teada, et ristsugutised on tihtipeale elujõulisemad ja tervemad kui puhtatõulised. Sellega ma ei taha väita, et ühed teistest paremad on, lihtsalt rassid on mitte ainult väljanägemiselt vaid ka sügavamalt geneetilisel tasemel erinevad - see pole muidugi mingi uudis.

Mõningaid kaasaegseid inimesi nähes ei teki küll kahtlust, et nendes on pikalt rohkem kui 4% Neandertaallaste geene säilinud, heaks kuid mitte ainsaks näiteks üks tuntud poksija, kellest ka korra varem kirjutasin:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!