Wednesday, May 5, 2010

Tööpakkumine

See kuulutus vihjab ehk veidi ülepaisutatult millised on praeguses olukorras tööandja ootused - "Pead olema 18 aastane 20 aastase kogemusega" :)

Aga eile sain Canada ühelt suuremalt firmalt tööpakkumise ja ausalt öeldes on emotsioonid segased. Ühelt poolt ju väga tore, et sind tahetakse sellise firma poolt kuhu sissesaamiseks ollakse tihtipeale valmis oma vanaema maha müüma. Teiselt poolt aga polnud sellega arvestanud ja seega olid suvise Eestisõidu piletid broneeritud. Kurat, et nad ka ei võinud enne otsustada.

Muidugi ei tule töökoha vastuvõtmisel kuu aja pärast plaanitud Eesti sõit kõne alla. Sisuliselt on valik pohhuistliku
elunautimise ja majandusliku kindlustunde vahel. Kuna olen liiga realistlike maailmavaadetega inimene siis paraku kisub asi mõistusega otsustamise kasuks. Veider fakt, et pakkumise sain esimese intervjuu peale vihjab kas tööturu olukorra olulisele paranemisele (ametlik tööpuudus siiski canadalaste jaoks harjumatult kõrge 10%) või rängale vedamisele või sellele, et ma lihtsalt "meeldisin intervjueerijatele" nagu vanem laps arvas:)

Selline töökuulutus pole just julgustav:) Tööpakkumise all on mõrvauudis!

Viimase võimaluse võib ilmselt kõrvale jätta, sest põhi intervjueerija oli minuealine meessoost tehnikaosakonna ülem:) Seetõttu kahtlustan, et tegu on siiski vedamisega, sest nii mõnigi tuttav on juba pikemat aega tööd otsinud. Ja sellisel juhul oleks ju lausa vastutustundetu taolist võimalust käest lasta. Homme juba pean oma vastuse sisse saatma. Aga tegelikult ju vahet pole kui teadlasi uskuda. Mõlemad võimalused juhtuvad objektiivselt, lihtsalt huvitav kumba paralleelsesse reaalsusse ma sattun:)

PARALLEELSED REAALSUSED:
Sain jälle palgakõrgendust ja võitsin jälle loteriiga.
Jälle lasti mind lahti ja mul oleks vaja jälle dollarit, et lotot mängida.

2 comments:

  1. onnesoovid too leidmise puhul. Kuid viimast pilti lugedes meenub eilne uudis, kus just tookoha kaotanud Edmontoni mees voitis 41 miljonit :)

    ReplyDelete
  2. Tänud!
    Viimase pildi kommentaariks peaks lisama, et selle teooria kohaselt juhtuvad kõik võimalikud reaalsused, ühes paralleelses universumis võidame nii sina kui mina lotos miljoneid:) Paraku on kaduvväike tõnäosus, et just sellesse sattume:(

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!