Sunday, May 30, 2010

Uus Läpakas

Nagu enne sai mainitud muretsesime uue läpaka. Põhjuseid oli mitu, esiteks lapsel on järgmine aasta vaja koolis läpakat, teiseks oleks mõnus omada ühte sellist, mis mugav kaasas tassida ja kolmandaks pole paha omada taolist, mis hästi mugav õue viia, et aias istudes netis surfata. Kaasa oma on veidi suur ja tema tahab ise ka selle peal istuda.

Taolised nõuded panid suht kitsad piirid sellele, mida osta (pisike ja võimalikult kerge kuid mitte eriliselt võimas). Valisime välja MSI X340 seoses piisavalt suure ekraani, eriti väikese kaalu ja korraliku patarei eluea tõttu. Protsessor, mälu ja op süsteem olid ka piisavalt head tavapäraseks tegevuseks ning $500-ne hind soodne.
Põhiandmed on järgnevad:

MSI X340-218US 9S7-135212-218 Notebook PC - Intel Core 2 Solo ULV SU3500 1.4GHz, 2GB RAM, 320GB HDD, 13.4" WXGA, Windows 7 Home Premium, Bluetooth, 8-Cell Lithium-ion Black


Ekraani suuruse üle otsustamiseks käisime paaris arvutipoes erinevaid võrdlemas ja leidsime, et sobivaim ongi selline veidi üle 13 tolline. Läpaka tellisime Tigerdirectist, kust olen enamuse oma arvuti ja elektroonikakraamist muretsenud. Saime ta paari päevaga kätte ja sättisin kiirelt kodus üles. Selle käigus hakkas nii meeldima, et olengi seni suurim kasutaja olnud.

Kõigepealt tuli ports programme ja services startupist maha lülitada, et sellised installida, mis mulle meeldivad. Teatavasti tulevad tänapäeval arvutid terve portsu lisaprogrammidega, mida tegelikult vaja pole aga üritatakse paarikuuse tasuta kasutusajaga pähe määrida. Enamust neist saab asendada parema ja samas tasuta tarkvaraga. Seega esiteks AVG, Chrome ja Skype peale.

Avastasin, et Windows 7 puhul on Eesti tähestiku kõige mugavamaks kasutamiseks klaviatuuri vahetus panna kiirklahvi peale. Alt+Shift pendeldab Inglisekeelse ja Eestikeelse klaviatuuri vahel, mulle on see üüratult mugavam kui kasutada Alt+numbrikoodi täpitähtedele. Preagugi seda blogi toksides istun "lapse" uue läpakaga mõnusalt kohviga tagaaias.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!