Saturday, November 13, 2010

Karate Sügisturniir

Täna oli karate sügisturniir, millest seekord meie pere osavõtt suht kesiseks jäi. Ainult vanem tüdruk osales, sest pisem ikka veel lonkab oma väljaväänatud jalga ja mina pidin just täna tööl olema. Paarimees oli puhkusel ning olin üksi mitme masina valves, see on tõesti üks negatiivne külg mu töö juures, et peab kohal käima:)

Naiste mustade vööde finaal, vanem tüdruk istub vasakul platsi äärel

Kaasa viis hommikul plikad Jaapani kultuurikeskusesse ja mina jõudsin just õigeks momendiks kui vanem plika vabavõitluses põrandale läks. Suuri lootusi meil polnud, sest kohtunike otsusel pandi ta täiskasvanud mustade vöödega samasse kategooriasse põhjendusega, et tüdruk juba piisavalt suur. Nojah suuruse poolest tõepoolest pole enam suurt vahet aga eks oskused ikka pole veel päris samal tasemel. Loosiga tal kah ei vedanud, astus juba esimeses ringis ühe tugevama (hilisema võitja) vastu. Igatahes ei lasknud ta end sellest segada ja alustas vapralt võttes kohe jalalöögiga esimese punkti. Paraku pani vastane kogemused maksma ja vaatamata meie plika südile vastupanule võitis matshi. Kaasa filmis ja seetõttu pole fotosid, sest ei taibanud õigel ajal tema kaamerat krabada.

Meeste mustade vööde finaal: Pisem tüdruk istub punktiplakatiga,
vasakus ääres paistab sirakil võistleja ja tema ümber askeldamine

Pisema plika osaks sai kohtumõistmine laste matshide juures. Erilise austusavaldusena ja talle endale suureks üllatuseks määrati tüdruk meeste mustade vööde punktinäitajaks. Selleks ajaks oli ta juba jõudnud oma karate rõivad koduse riietuse vastu vahetada. Tüdrukul oli seega muidugi saali parim koht, hea et ta meil nõrga südamega pole, sest seekord pritsis tavalisest rohkem higi ja verd. Üks võistleja astus jalalööki sisse, mis totaalselt pildi eest pühkis. Meest tohterdati jupp aega enne kui igaks juhuks kiirabiga ära viidi. Veriseid mokkasid ja ninasid tuli kah esile, aga see kuulub asja juurde, enamasti näevad need kosmeetilised vigastused palju hullemad välja kui tegelikult on. Ilma autasuta meie pere siiski ei jäänud, vanem tüdruk sai katas noorte mustade vööde arvestuses kolmanda koha medali.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!