Tuesday, December 28, 2010

Kiire Aeg

Jõuluaeg peaks ju rahulik olema, aga mul on teine igavesti kiireks kujunenud. No muidugi enamasti ikka oma süü. Lisaks tavapärasele nämmi muretsemisele, oli vaja ka vaadata paar kinki kodustele, kuusk tuua, töökoha jõulupeol käia, maja juures askeldada ja lisaks veel tööl ületunde teha. Ostukeskused muidugi rahvast nii täis, et ei leia parkimiskohta. Moodsa inimesena kulus suur osa ajast netis väljavalitud asjade kohta ülevaadete lugemisele, et otsustada milline oleks parim valik.

Arvuti sai küll aegsalt Dellilt üle interneti tellitud aga ei kippunud teine eriti kiirustama kohalejõudmisega. Ja kui kaasa minu pealekäimisel asus uurima, mis lahti sain ehmatava üllatuse osaliseks, selgus, et garanteeritud 5-7 päeva asemel lubati jaanuari alguseks kohale toimetada, ehkki masin olla juba välja saadetud. No kurat, selline postiteenus ajas küll vanduma, hakka või tutvusi kasutama:) Õudusega mõtlesin mis arvutiga võiks juhtuda kui see tavapakina kohale toimetatakse, olen ju nende koormast mahakallamist näinud kusjuures "Fragile" ehk õrnad ja tavalised pakid veerevad kõik sõbralikult koos.

Järgmine päev, ehk 23'l, helistas kaasa: arvuti olla kohale jõudnud, no näedsa siis post ikka töötab. Kodus sai karp kerge hirmutundega avatud kuid paistab, et tootjad teavad kuidas pakke koheldakse, oli teine hoolikalt pehmete vahtplastpadjakeste vahele pandud ja nägi päris hea välja. See õhtu ei viitsinud teist üles seada, oli vaja muude jõuluettevalmistuste juures oma õlg alla panna. Siinmaal on ju jõululaupäev tavaline tööpäev, alles 25's on see päris püha. Mitmed lähevad siiski poole päeva pealt minema, et veel viimaseid ostusid teha ja siis koju kiirustada.

Mina lootsin, et selleks ajaks kui koju hakkan sõitma on maanteed tühjad aga võta näpust, ummik hullem kui tavalisel päeval. Kaasa vehkis köögis toidu kallal ja lapsed koristasid. Sebisime kõik koos veel veidi, ning oligi aeg lauda istuda. Tavapärane supermaitsev jõulunämm, seapraad, kartulid, hapukapsad, halloweeni kõrvitsast isetehtud salat õlle, veini või rootsi siidriga vastavalt maitsele. Koer käis ümber laua ja sai temagi paar paremat pala.
Peale sööki traditsiooniline (kaasa sõnul lausa 10's) pikem nii tunniajane jalutuskäik ümbruskonna jõuluvaiksetel tänavatel. Põnev oli heita pilku akendesse kust paistsid inimesed laudades või kuuse ümber istumas, siin pole ju kommet kardinaid ette tõmmata.

Koju jõudes avasime kingid, kõigil rõõmu palju, igaüks asus oma meeliskingi kallal nokitsema, nagu kõrvalolevalt pildilt võib näha. Istusime veel veidi koos ja oligi aeg tuttu kobida, mõnus mõelda, et neli vaba päeva ees! Aga täna kui seda postitan on juba kolm kulunud nigu niuhti ja viimase hommik käes.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!