Wednesday, December 15, 2010

Tehtud

Täna enne tudile minekut sai minu ja osaliselt ka meie pere põhiline jõulukingitus ära tellitud. Tegu muidugi arvutiga, juhuks kui keegi ei osanud seda niisama ära arvata. Ega siis selle pärast ei saanud taolist kinki muretseda, et meil arvuteid poleks - on küll, tervelt neli tükki traadiga võrku ühendatud ja veel kolm läpakat, millega wifi (või netipulga) abil saab internetis surfata. Ja põhjuseks polnud ka vastupandamatu soov ameerika majandust vastutustundetu kulutamisega toetada. Lihtsalt ükski meie masinatest ei jaksa vedada uuemaid mänge nagu "COD Black Ops", või isegi "Battlefield Bad Company" :p

Igatahes olid lapsed suure entusiasmiga ja kaasa veidi ükskõiksemalt mind toetamas kui tegin netis uurimistööd kuidas majale lisalaenu võtmata võimalikult vinge arvuti muretseda:) Kokkuvõttes saab suht palju kõbinat kokku hoida kui tegevusse süveneda. Esiteks on vaja enam-vähem selgeks teha, milliseid omadusi oluliseks pead - see võtab lõviosa ajast. Olulisemad momendid sealjuures protsessor, RAM, emaplaat ja eriti masina uuendamise (upgrading) paindlikkus. Kõvaketast ja videokaarti saab suht lihtsalt ise asendada, mistõttu see pole nii oluline kui just eriti soodsalt ei pakuta. Kõige parema hinna leidmine enam-vähem respekteeritud tootjate hulgast on juba käkitegu vastavat teenust pakkuvate netilehekülgede abil.

Minu nõueteks kujunes Inteli Core i7 protsessor ja vähemalt 8 GB võimalikult kiiret RAM mälu. Videokaart peab jaksama vedada kõiki kaasaegseid mänge normaalse resolutsiooni juures. Aga sellest, mis sai tellitud ja kuidas kõbinat kokku hoitud kirjutan kui saan ta kätte. Peale jõule oleks hinnad soodsamad, aga siis ei saa õigel ajal kätte, et vabadel päevadel teda nautida!

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!