Saturday, May 14, 2011

Kaabel-TV / Interneti-TV

Oleme juba rohkem kui kaks nädalat olnud ilma kaabel-TV ühenduseta. Otsustasime sellest loobuda mitmel põhjusel, milledest olulisemaks ehk pisema lapse TV lembus, mis kippus juba muud elu segama. Eriti häiris, et ta vaatab totraid ameerika sitcome mitu korda üle, nii võib lugemisoskus jäädagi puudulikuks. Muideks kõik peale tema on meil raamatukoid:) Ise ei viitsinud ka kogu aeg politseinikku mängida ja nii oligi kõige lihtsamaks lahenduseks kaablifirmale teatamine, et pole enam nende TV teenusest huvitatud. Samas tõstsime Interneti mahtu 80GB-le kuus (siin pole see piiramatu nagu normaalsetes riikides) ja kiirust 1/15 Mbps (Up/Down) peale.

Isiklikult pole viimasel ajal niikuinii suurt telekat vaadanud, vahel vaid Discovery või History kanalit lisaks uudistele. Spordisaated pole samuti juba paar aastat jälginud kui just suuremad rahvusvahelised võistlused nagu näiteks Vuti MM välja arvata. Seega on taoline muutus praktiliselt märkamatuks osutunud. Ülejäänud perele on samuti vaid paar kanalit huvi pakkunud. Kaasa avastas, et kõike, mis teda huvitab saab netist kas tasuta või siis sümboolse hinna eest (Netflix) maha laadida ja just siis läbi HDMI kaabli telekast vaadata kui selleks isu on.

Viimasel ajal olemegi vaadanud koos nii mõndagi, mis tegelikult huvi pakub. Inglastelt sai maha laaditud "My Family" seriaali osad, briti huumor mida terve pere mõnuga jälgib. Soovitan soojalt aga see eeldab head inglise keele oskust, et kõigist nüanssidest aru saada. Paraku otsustas BBC see aasta sarja lõpetada:( Eesti omadest oleme lisaks politseisarjadele Kälimehi ja Ühikarotte vaadanud. Täna nautisin otseülekandes ja üllatavalt hea kvaliteediga korvpalli Eesti meistrivõistluste viimast finaalmatshi.

Eile kui otsisin netist Soome-Vene hokimängu klippe sattusin delfi kommentaariumis viite peale, mis juhatas ühe vägagi asjaliku Free Internet TV veebilehe peale kust saab üle maailma telejaamu otseülekandes jälgida. Osad on parema osad viletsama kvaliteediga aga igal juhul paljud täiesti jälgitavad. Kaasa muideks istub momendil teleka taga ja vaatab Eesti TV ülekandes tulevat Eurovisiooni lõppvõistlust.

Eelmistel aastatel olen üle interneti veebikaamera jälginud nii mets-sigade, hüljeste kui ka kotkaste tegemisi kodumaal. Nüüd avastasin laste rõõmuks, et uus link on üles riputatud, kus Tallinna loomaaia Lumeleopardi emme ja äsja sündinud kutsikas askeldavad, no tegelt suure osa ajast niisama põõnavad nagu see kassilistele kombeks. Samas kui poeg ringi paterdab on see nii vahva, et pane või arvutile screensaveriks.

1 comment:

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!