Thursday, March 15, 2012

Hooaja Lõpetamine

Eilne suusatamine oli selle hooaja parim, aga kõigi ilmastiku märkide järgi otsustades kahjuks ilmselt ka viimane. Rohkem kui nädala jagu on olnud temperatuurid üle +10C ja homsest kuni kolmapäevani lubatakse suveilma: äikesevihmaga vahelduvat päikesepaistet ning kuni kahekümne kraadist päevatemperatuuri. Sihukesele ilmale ei pea lumekate mäel vastu.

Seekord startisime lausa 6:45 meie maja eest ja olime suuskadega tõstuki juures viis minutit peale selle tööle lülitamist. Paar sõitu sai teha öökülmast kõval pinnal, siis hakkas päike mõjuma ja pindmine kiht sulas kiirelt. Aga häda polnud kedagi, hooaja lõpuks on ka pehme lume pudrus sõitmine selgeks saanud. Osa mäest jäi päeva lõpuni jääga kaetuks, seda mööda oli väga mõnus jäikade võistlussuuskadega kihutada.

Iga paari tunni tagant tegime puhkust, mõnulesime kohviku juures päikese käes istudes. Ilm oli nii soe, et olin vaid särgiväel, mõned hakkajamad noormehed lausa palja kerega. Tegime pilte ja võtsime videot, et hiljem vaadata, mida annaks tehnika juures parandada. Seekord oli meie seltskonnas mäesuusaspets koos oma tütrega. Eks juba piltidelt on näha, et kui ikka noorest peast tõsiselt millegiga tegeleda jääb see kogu eluks külge.

Enda suusatamisest ei saa ma kunagi fotot millega rahule jääksin. Viga on muidugi pildistajates mitte minu oskuses:), vähemalt mulle tundub see nii, eriti peale paari õlle manustamist:) Noh kui ma ka hea suusataja pole siis vähemalt suudan teiste sõidust fotokaga häid momente tabada. Seitsmeks olid jalad makaronistunud aga punnisime kaheksani välja, viimane kord ikkagi. Tagasiteel peatati meid kinni kuna kogu tee oli suletud seoses mingi mõrva uurimisega. Kaotasime tunni kuna pidime pikalt tagasi sõitma suht asustamata piirkonnas. GPS patarei oli tühi aga tänu selgele taevale orienteerusin tähtede järgi, ja jõudsime tundmatuid teid pidi kordagi valesti keeramata ilusti õigele maanteele välja. Hea ka praegusel ajal esivanemate oskusi mäletada:)

Selles blogis tüdimuseni postitatud suusapilte ei näe tõenäoliselt enne detsembrit. Varast ja lumist tave pikisilmi ootama jäädes:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!