Monday, November 17, 2014

Tere Talv ja puhkusemõtteid

Esimene lumi
Asi hakkab ilmet võtma
Alles oli meil suvesoojane esimese maailmasõja lõpu aastapäev 11'dal. Paar päeva hiljem saime õrna kihi esimest lund. Kuuse oksad olid justkui tuhksuhkruga üle puistatud. Täna öösel juba sadas veidi tõsisemalt ja kogu päev on pisitasa kleepuvaid sulalume helbeid langenud. Kui Torontos vaid paar-kolm senti maas siis põhjapool suusapiirkonnas lubatakse veerand meetrit ja 80 km/h tuulega lumetormi. Pole miskit muud kui mäesuusad keldrist välja ja määre peale. Suusasaapad ka vaja üle vaadata, eelmine talv esimest korda välja võttes pidin kahest bootsist hulga kassitoidu graanuleid välja kallama, mida hiired sinna talveks varunud olid.

Aiapidudega krõshka selleks aastaks
Täna olin erakordselt öösel tööle kutsutud teenides nädalavahetusega neli vaba päeva juurde. Momendil on sihuke seis, et teoreetiliselt võiks oma vabade päevade arvel kuni uue aastani pöidlaid keerutades kodus istuda ja palk ikka jookseb. Aga mõistlikum on selle asemel suusatamisele mõeldes vabad päevad talve peale edasi lükata. Enamus saab ilmselt suvel välja võtta nagu alati, et Eestis pikemalt lebotada.

Vahepeal tekkis korra mõte kuhugi sooja kohta nädalaks lennata, hakkasin isegi netis puhkusepakkumisi sirvima. Arubal muideks meie hinna taluvuse piiril "all inclusive" viietärni hotell koos lennupiletitega, nats üle tonni küsivad 7 päeva eest. Aga lapsed ei saa koolist nii pikalt lahti ja pealegi teatasid nad, et eelistaksid soojas ookeanis loksumisele jäist mäge mööda suuskadel külma tuule vihinal alla kihutada. Sihukesed kummalised külmalembid nad mul on. Kui tagasi mõelda siis ongi meie viimase kahekümne aasta talvepuhkustest vaid 4 soojale maale viinud (St. Maarten, Florida, St. Lucia, Costa Rica), ülejäänud kõik Canada ja USA suusamägedel veedetud.

"Märg unenägu" Arubast ;)
Tõele au andes on muidugi sihukesse tüüpi kuurorti minek sobilik pigem malevakokkutulekuks kui perekondlikuks puhkuseks. Meie pere puhul läheks kõik need "tasuta" joogid raisku, sest peale minu keegi kärakat ei võta ja minulgi oleks imelik kaines seltskonnas pidevalt auru all olla. Söögiga sama lugu, sest naispere ei saa ju lubada endale sellist pugimist nagu mina, kes viimane kord suutis nädalaga üle 5 kilo juurde võtta (noh kuuga olin tänu karate trennile küll normis tagasi). Paistab seega, et asi piirdub Riu Palace Aruba pilti vaadates suu vesistamise ja kõrisõlme liigutamisega. Peab hoopiski suusamägede hotellide pakkumisi uurima hakkama :P

2 comments:

  1. Mis lehe peal see hea pakkumine puhkuseks Arubal oli?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selloffvacations.com kui õieti mäletan. Aga hinnad muutuvad suht tihti ja novembri lõpp, detsembri algus tavaliselt soodne aeg. Jõulud, uus aasta palju kallim muidugi.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!