Friday, April 17, 2015

Suusahooaja lõpp


Üleeelmine nädalavahetus olid viimased laskumised suusamäel. Lasin lastel end filmida, sitikad sellised leidsid et hea võimalus issi arvel nalja teha. Tegelikult sain päris häid kaadreid filmist välja lõigata, millest ühte kasutasin oma FB uue profiilipildina. Nagu ikka ei tule sõit sugugi hästi välja kui tead, et keegi filmib. Proovid liiga agaralt ja lähed krampi. Pöördele kontsentreerumise käigus oleksin peaaegu ühe lapse laiaks sõitnud.

Hooga mäest alla, asend nii madalal, et välimise jala põlv mäge riivamas
Pärast proovisin filmida tüdrukuid ise kaasa sõites. Mobla automaatne stabiilsuskontroll siiski ei suuda piisavalt kiiresti reageerida, video hüpleb hirmsasti. Eks mul oli endal tegu, sest tüdrukuid kaardis hoida püüdes ei saanud ju eriti vaadata mis ees oli, sõitsin tunde järgi. Lõpus tekkis juba selline omapärane moment, et liikusin neist kiiremini jõudes järgi ja siis isegi ette olles sunnitud pidevalt moblat tahapoole pöörama. Meenus naljafilm, kus reporter jookseb lõdvalt sportlase kõrval intervjueerides ja lõpus laseb kerge sammuga tüübist mööda kaadrist välja :)

Videokaader minust lähenemas ...
... ja hooga möödumas, CANADA seljal
Video kokkupanemiseks kasutasin kaasa poolt arvutisse laaditud Coreli videoeditori X7. Sellel on tõepoolest hulka rohkem võimalusi aga nagu varem mainitud, eeldab kasutamine siiski veits juhendiga tutvumist. Algul tahtsin kõiki erinevaid võimalusi kasutada, aga muidugi nägi lõpptulemus kole kummaline välja. Lõpuks piirdusin vaid lihtsamate üleminekutega, lisasin kübe oma juttu ja oligi valmis - peale viietunnist maadlemist. Lõpptulemus eriti ei erinenud Windows Moviemakeriga tehtust, ainult võttis hullult rohkem aega. Selge, et mõistlik oleks veidi juhendeid lugeda enne järgmist katsetust juhul kui tahan programmi võimalusi kasutada.

Blue Mountain 13 aprillil, 45cm lund, +22C
Esmaspäeval 6 aprillil ei saanud suusatama minna, sest pühapäeva öösel olin tööl. Järgnev nädal tundus paljulubav, vahepeal tuli isegi Torontos sahmakas lund maha. Muudkui ootasin, et saaks veel kord mäele minna. Paraku nädalalõpp pööras ilm ära, udune ja vihmane, ehkki enne oli päikselist ja külma lubanud. Esmaspäev siiski kena aga soojavõitu. Hommikul õnneks viskasin internetis pilgu suusakeskuse veebilehele. Kuradi kurat, mägi suletud ehkki lund pea pool meetrit. Paar tundi hiljem uuesti vaadates avanes õige huvitav pilt, lumetraktor mäel aga sooja +22C. Küll oleks tahtnud palja kerega mäest alla kihutada.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!