Sunday, March 20, 2016

Kas selle hooaja viimane suusatamine ;(


Hooaja lõpu tunnet isloomustavad hästi laulu sõnad:
My soul is a ghosttown  -  minu hinges on tühjus :P 

Reede hommikul helistasin tööle, et seoses viimaste suusatamist võimaldavate ilmadega ei saa kuidagi seda päeva töö peale raisata. Ülemus on mõistlik inimene ja soovis head libisemist. No mis tal muud üle jäi, meil ju õigus 7 päeva aastas etteteatamata vabaks võtta, kusjuures täis palk ikka jookseb. Tegu oli koolivaheaja viimase päevaga, kartsime et mägi rahvast täis. Paraku olid ilmselt paljud seoses eelnevate vihmaste päevadega oma broneeringud tühistanud, tõstuki saba sisuliselt ei olnud. Mäel pakuti mitmesugust promonänni, kõhu sain hot dogidest, burgeritest ja peekonist täis ilma, et restost oleks midagi pidanud ostma. Õlu oli mul endal kaasas nagu ikka.

Pikalt ma ei jahu, aga ilm oli päikseline ning veidi miinuses, sita ilmaga ma niikuinii mäele ei lähe. Lumepind või pigem jääpuru paraku eriti nauditavat laskumist ei pakkunud. Neljal eelmisel päeval oli vihma sadanud ja öösel esimest korda üle pika aja külmakraadid, mis pinna kõvaks ning libedaks tegid.

Hommikupoole avastasime, et tagumisel järsul nõlval, kus rahvas sõita ei julgenud, oli pind suht sile ja isegi kandid võtsid. Lõuna ajal sulatas päike pinna üles ning kogu mägi muutus pehmemaks ja lihtsamini sõidetavaks. Viie paiku hakkas külmetama aga kui mäetraktorid lahkusid avanes õige hirmutav vaatepilt. Roomikud olid sulalume kinni pressinud ja rusikasuurused kamakad pinnalt lahti kiskunud. Poole tunniga jäätusid viimased kivikõvaks nii et sõites oli tunne nagu kihutaks kolinal eriti jämeda kruusaga kaetud teel. Hull kui mõni sihuke kamakas suusa eest minema ei lennanud vaid talla alla jäi, siis polnud kantidest mingit kasu, sest libisesid jäätükkide peal nagu kuullaagritel suvalises suunas. Vähehaaval leidsime veidi puhtamad alad aga sõita sai vaid väikeste pööretega.

Suuski ma veel ära ei pannud, sest mingi lootus, et lihavõtte nädalavahetusel saab viimast korda mõlema lapsega mäele. Seekord oli pisem plika haige ja suurem õppetööga hõivatud.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!