Wednesday, June 8, 2016

Esimesed päevad Eestis

Hommikune "Miljonivaade" voodis silmi avades
Ega esimesel päeval, ehk siis laupäeval saanudki miskit erilist ette võtta. Jõin tassi kohvi vanematega ja nautisin ema küpsetatud korpi vahetades viimaseid uudisi. Luristasin ka ühe Saku Kulla hinge alla, eesti õlu on ikka üle kõige! Isa oli puud sauna valmis pannud aga olin liiga kutu, et sauna täiega nautida, otsustasime järgmise päeva peale edasi lükata. Sooritasin kiire toidupoodlemise ning eestipäraste toitude nautimise. Õnneks seekord ei saabunud oma autoga mistõttu polnud esimeseks peatuseks Järve Selver, takso ooteaeg oleks liialt kulukaks kujunenud. Viskasin seljakoti selga ning jalutasin Pässa poodi. Võtsin mõned õlled, küüslauguleivad, jogurti, müsli, stritsli ja shampa kui eluliselt vajalikud produktid üles lugeda. Astusin ka naabrite juurest läbi, kellest kujunenud lausa meie suvepere. Magama peale keskööd, hea et suutsin nii kaua end üleval hoida, magasin järjest ja sügavalt poole kümneni.

Pühapäeva hommikul silmi lahti tehes avanes tuttav ja armas vaade, mis tõestas et lennusõit polnud uni. Esimeseks mureks ühenduse saavutamine ülejäänud maailmaga ehk internetti logimine. Uude moblasse nimelt vana sim kaart sisse ei mahtunud, sest Nexus 6P kasutab nano versiooni. Iidse Nokia N95'ga sain vähemalt helistada, sms saata ja omasin hädapärast netiühendust. Läpaka tarvis oli vaja netipulka või ruuterit lisaks piisavalt kiirele ja suure andmemahuga ühendusele. Hommikukohv Presidentti originaal ja asjade sättimine ning organiseerimine kuni kell niikaugel, et loodetavasti Tele2 esindus Järve keskuses lahti.

Kanadast Eestisse naate niitma
Auto läks naksti käima ning pidin rõõmuga tunnistama, et käsikäigukastiga sõitmine pole ununenud. Järvel tuli välja, et Tele2 esindust enam pole, lähim Mustika keskuses, mis ikka, ühe hooga sinna. Õnneks rahvast polnud ja sain oma probleemidega kohe ette. Vähem kui 4 euri eest anti uus sim kaart, mida sai kõigiks kolmeks suuruseks konverteerida. Valisin 90 GB andmemahu ja netipulga rendi 23 euri eest. Hiljem panin telefonile kõnede, sms'de ja 3GB datapaketi 8 euri eest, et ei peaks mõtlema kaua ma lobisen või palju moblal netti kasutan.

Prismast astusin läbi, et proviandivarusid täiendada. Endalegi uskumatu, et suutsin end tagasi hoida ja üle ühe kilekotitäie toidukraami kaasa ei haaranud. Kuna ilm soodne sõitsime suvilasse. Seal polnud keegi pikka aega käinud, rohi põlvini aga maja ise uskumatult heas korras. Puitehitis on betoonvaiadel nii, et tuul käib alt läbi, toas ka peale 40 aastat värske puidu lõhn. Eks esimeseks ettevõtmiseks oli vikatiga sissesõidutee puhastamine. Peale seda õlu rindu ja alustasin ülejäänud krundi niitmisega. normaalsed inimesed teevad sellist tööd traktorniidukiga aga esiteks pole toda masiunat paariks korraks mõistlik muretseda ja teiseks meeldib mulle vahel harva vikatit kätte võtta.

Kaks õlut ja kolm tundi hiljem oli krunt puhas ning isegi tee lõkkeplatsile vaba. Muidugi tegime tuld ning küpsetasime vorste. Õhtul isaga sauna, nüüd oli põhjus higi maha pesta ja aega õllekest nautida ning meestejutte ajada. Peale seda naabritele külla, kus mitmed sõbrad end näole andnud. Veel mõned õlled ja ilmatu hulk grill liha, kotlette ning maiustusi. Magama sai õige hilja, kella ei julgenud vaadatagi.


Hommikul ärkasin vara, ei jäänud magama, tegin kohvi, lugesin veidi ja kukkusin poole kümne paiku ära. Tunni pärast ajasid vanemad üles, aeg suvilasse sõita. Seekord koristasime lõkkeplatsi ümbrust ja põletasime jubedama risu ära. Leegid said nii suured, et äia poolt punasest puust tehtud vana pehkinud kaku pesakast võttis tuld. Hiljem kui vaid söed järgi küpsetasime jälle vorste. Sissesõidutee äärde tegin vanadest riidatoetus ja oa lattidest aia. Eksprompt projekt tuli päris kenasti välja, igatahes palju ilusam kui eelnev oksarisu hunnik.

Jalutasin ka mere äärde ehkki ilm jahe. Nii vähe rahvast pole ma Vääna rannas veel näinud, üks kobedas vormis daam jooksmas ja vanapaar kõrkjate vahel istumas - see oli kõik. Ei hakanud tossusid jalast võtmagi proovimaks kui soe vesi on, ujuma niikuinii polnud plaanis minna. Loodetavasti paranevad ilmaolud peagi ja saab ka lainetesse hüpata.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!