Friday, June 10, 2016

Tugeva tuulega on Väänas lahe !

Selliseid õhulende tegid profid
Ilmateade oli lubanud parajat tuult neljapäevaks ja kuna ilm tundus täitsa normaalne otsustasin randa vaatama sõita. Tormiga on Väänas igavesti lahe lainetes ujuda. Veetemperatuur tundus siiski kübe liiga madal, +10C ikka vette ei meelita kui sa just jääkaru pole. Et hiljem oli kavas suvilast läbi hüpata tulid ka vanemad kaasa. Randa jõudes veendusin, et loodetuul tõstab võimsad lained üles. Vesi oli tõepoolest külm aga kalüpsosid kandvaid purje ja lohelaudureid see ei seganud. Merele lähem parkimisplats oli ääreni täis.

Meres mõned purjelaudurid ja üle kümne lohelauduri. Naljavennad sellise tuule ja veetemperatuuriga peale ei lähe, enamus väga osavad sellid. Enne kui jõudsin mobla välja võtta lendas üks mees otse ranna ääres vähemalt 10 meetri kõrgusel, maandus osavalt vette ja kihutas edasi ida suunas. Algul oleksime peaaegu lohe nööridesse jäänud kui teine tüüp kaldale soojenema tuli ning lohe maha tõmbas. Tuul oli nii neetult jäine, et pikalt ei kannatanud mere ääres meeste ja paari julge neiu trikke nautida. kui olin saanud ühe suht hea foto kiirustasin tagasi autosse. Emal oli isegi kapuutsiga suusajopega jahe.


Suvilas midagi asjalikku ette ei võtnud. koristasime veits lõkkeplatsi ümber ja praadisime vorste ning leiba. Ainuüksi lõkke ääres istudes ja linnulaulu kuulates veendusin kui väga olin sellest kaugel elades puudust tundnud. Lihtsalt istud, vahid tuld, kuulad linnulaulu ning metsa hääli ja rüüpad aeg-ajalt lonksu Saku Kulda - mida sa hing elult veel tahad. Kodus sain vaevalt maha istuda kui anti teada, et naabritel üritus. Pidin piinlikkusega tunnistama, et olin ajanud sünnipäeva täpse kuupäeva sassi ja mul polnud lillegi käepärast. Mis teha, läksin ja aitasin pool kasti Proseccot ära lahendada, eks järgmine päev heastan oma eksituse.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!