Saturday, June 18, 2016

Windows 10 - Replay ja Kuldne Kohv

Tänasel päeval oli plaanis vanemate läpakas üle vaadata. Puhastasin vähe ja kavatsesin üles seada programmi, mis võimaldab tehnilist abi ka distantsilt mugavalt pakkuda. Läksin programmi poole paigalduse pealt korraks teise tuppa kohvi võtma ja avastasin tagasitulles, et Windows oli otsustanud ilma luba küsimata ennast uuendama hakata. Asi oli juba nii kaugele jõudnud, et katkestamine oleks olulised jamad põhjustanud. Mul oli küll kavas 10 peale panna, aga enne failid kõvakettale igaks juhuks üle kirjutada. Nüüd oli hilja, ei jäänud muud üle kui palvetada, et kõik hästi läheks. Õudusvärinaga meenus seesama operatsioon pisema plika läpakal, mis põhjustas totaalse kaose. Kaasal kulus paar päeva enne kui sai enamus faile taastatud ja Windows ise installitud.

Pisike murekoht seisnes asjaolus, et naabripoiss oli kunagi ebaametliku Win 7 Ultimate installinud, kurat teab kas Win 10 seda tunnistab ehtsaks, äkki jookseb veel kinni. Nagu teada on Win 10 installimine õige pikk protsess, vahepeal oli aega nii ema poolt valmistatud imemaitsvat põdrapraadi süüa kui oma 30 aastat vanemate kapis seisnud koli sortida. Igasugu huvitavaid leide: kaasa lokitangid, õhupüstol, veiniklaaside komplekt, elektroonika juppe ajast kui soome värviplokke paigaldasin ning vanu pilte, mille üle kõige rohkem rõõmu tundsin.

Lõpuks tuli ekraanile Windows 10 pilt ette, ehkki eelnes hoiatus, et Radeon 7670m videokaarti op süsteem täielikult ei toeta. Peale kiiret katsetamist tundus, et kõik töötab, isegi videokaardi draiver oli olemas. Tehnoabi programm hakkas ka jooksma ja kõik failid paistsid alles olevat. Meeldivaimaks üllatuseks kujunes tõsiasi, et installituks osutus Windows 10 Pro versioon, mida mu teistel arvutitel polegi. Ekraani kujundus jäi endiseks, vanematel lihtsam sellega harjuda.

Astusin ka mitmest poest läbi, et homme saabuvale kaasale tema tellitud seenesalatit osta. Kusagil polnud, aga Selverist haarasin ilusa pakendiga "Kulta Katriina Premium" kohvi. Nimelt pettusin kauaaegses lemmikus "Presidentti", mille pruunistamisaste on 2 pealt 3'le tõstetud ja maitse pole endine. Koju jõudes panin kohe kohvi peale ning veendusin, et oli tõepoolest hea ning oma 7 eurist hinda väärt. Eriti meeldiv asjaolu, et pühapäevani müüakse seda 3.19 euri pakk. Pean 10 pakki Torontosse kaasa ostma. Hiljem videot vaadates alles mõistsin, et tegu selle margi kalleima tüübiga. Kohvi nautides lobisesin kaasaga paar tundi, pidin ju veenduma, et kõik kodus korras kui me ära oleme ja et ta ikka metspähklimaitselist kohvikoort maha ei unusta :D
 

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!