Wednesday, November 9, 2016

Trump

USA presidendivalimised pole veel ametlikult välja kuulutatud aga tulemuses pole kahjuks enam kahtlust. Ega ei oskagi miskit muud öelda kui tsiteerida Saksa rahva kirja Ameeriklastele :P Ainult, et Putini-Trumbi duo puhul tekib pisike mure, ega nad ometi hakka kaaluma Euroopas sarnast tehingut, mida Stalin ja Hitler tegid. Raha ei haise ja äri puhul moraaliga ei viitsita end vaevata.


Laske käia, hääletage valjuhäälse tüübi poolt kes vihkab vähemusi,
ähvardab oma poliitilised vastased vangi panna, vilistab demokraatia
peale ja väidab, et ainult tema üksi suudab kõik probleemid lahendada.
Mis saaks viltu minna?

Edu teile soovib Saksa rahvas 

Huvitav mitu protsenti homme börsid maailmas kukuvad, kaldun arvama et mõnevõrra enam ja pikemalt kui Brexiti puhul. Loodetavasti ei vii Trumpi valimine maailma niigi ebakindlat majandus ja rahandus süsteemi lõplikult tasakaalust välja kutsudes esile totaalse depressiooni, mille kõrval 30'te aastate oma tunduks käkitegu.

Pikas perspektiivis sõltub palju sellest, mida Trump oma lubadustest ellu viib ja mida tal lastakse ellu viia. Suurtele totrustele saavad USA's kongress ja senat piiri ette panna. Põhiline ebakindluse allikas on tüübi ettearvamatu ja impulsiivne käitumine, millega ta sarnaneb paljudele teistele dikdaatoritele. Loodetavasti pole aja märk, et maailma suurima demokraatia etteotsa valiti sihuke tüüp, kelle esinemised mulle eelmise sajandi "suurmeestest" kõige enam Mussolinit meelde tuletavad.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!