Sunday, January 22, 2017

Ralli läheb jälle põnevaks

Tänak viimase kiiruskatse stardis
Ma pole viitsinud mootorisporti jälgida sellest ajast peale kui Marko Märtin pildilt kadus. Sel aastal aga tundub, et lootust järjekordset Eestlast poodiumil näha. Ott Tänak suutis juba esimesel WRC etapil Monacos kolmandaks tulla ja seda õige põneva sõiduga, mis päädis külg ees finisheerimisega. Auto tundub hea olevat, ehkki mitmed tehnilised probleemid vaevasid. Mulle pakkus erilist heameelt, et ETV2 vahendusel saavad pühapäeval piiranguteta ka väliseestlased rallile koos Eesti kommentaatoritega kaasa elada.

Vaade kabiini kaamerast
Teed olid jäised ja lumised, täielik müstika kuidas saab neil 150 km tunnis kimada ja isegi kurvidest vaid veidi alla 100 kildi tunnis läbi uhada.
Kõige mõjuvamad on filmilõigud, mis kabiinikaameraga võetud. Neilt näed teed sõitja perspektiivis, vaateväli piiratud, alles siin saad aru miks kaardilugeja nii oluline, ilma temata oled nagu poolpime kuna ei tea millised kurvid või teeolud järgmise pöörde taga ootavad.

Kodus läksin ka hoogu ja sättisin oma MOMO rallirooli ja pedaalid üles. Eelmine nädal pakuti tasuta DIRT3 Showdown mängu, kuna mul originaalne DIRT3 olemas, võtsin sellegi kui tasuta pakutakse. Paraku on kõigele vaatamata jäänud lemmikuks "Colin McRae Rally", sest see lihtne ja mugav meelelahutusmäng, kus saad ilma erilise ettevalmistuseta kõik rallid läbi sõita. DIRT eeldab pikemat sättimist ja seadistamist, ilmselt suunatud teadlikumale publikule. Graafika muidugi ägedam kuna mäng ise palju uuem. Ei saa ka lisamata jätta, et force feedback rool annab palju mängutunnetusele kaasa.





Aga virtuaalselt tegin mina valitsevale maailmameistrile 3 kümnendikuga ära :D



No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!