Sunday, February 12, 2017

Meie õuele tuli lumi !

Paar päeva on ilmaennustus ähvardanud kõiksugu sademetega nagu vihm, jäävihm, lörts, lumi, jne ... Täna öösel ja terve päev on koerte suureks rõõmuks ohtralt lund tulnud. Ilmajaama lubatud viiest sentimeetrist kõvasti rohkem, oma 20 kohe kindlasti. Küll on hea, et sihukese ilmaga ei pea autoga tee peale seiklema minema. Muidu poleks ju häda midagi, aga Kanadas kui immigrantide maal on piisavalt inimesi, kes näevad lund esimest korda elus, mis liiklusõnnetuste statistikas vägagi ilmekalt kajastub. Tüübid kihutavad nagu suvel ideaalsetes oludes või siis kulgevad kiirteel 20 km/h, mis sama ohtlik.
Hommikul lasin tavalise jalutuskäigu asemel kutsad aeda lume sisse ringi tormama. Nägu video pealt näha nautisid elukad lund täiega ja õnneks tegid ka oma hädad ära. Ma tohm ei korjanud junne kohe üles ja hiljem olid need lume alla mattunud. Küll kevadel sulavad välja, peaasi, et sisse ei astuks. Kui eriti veab siis panevad pesukarud sellised hõrgutised nahka. Neil on millegipärast koertega vastamisi kujunenud välja taaskasutusrezhiim, mis väljendub teineteise sita põske panemises. Pole viitsinud googeldada taolise käitumise põhjuseid, aga nälg see igatahes pole.


Täna sai end registreeritud märtsi algul Mont Tremblantis toimuvatele Ameerika eestlaste suusapäevadele. No muidugi polnud soodsaimaid hotellitube enam saadaval, odavaim ühe magamistoaga sviit. Krediitkaart hakkas paljast pealevaatamisest suitsu välja ajama ehkki saime enam-vähem poole hinnaga tänu asjaolule, et USA eestlaste spordiselts oli juba sügisel grupile hulga tubasid broneerinud. Mäesuusatamine pole odav lõbu, eriti Idaranniku populaarseimas suusakuurordis, kui uskuda Ski Magazine reitingut.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!