Sunday, February 18, 2018

Numeroloogia ja ralli

Käisime reedel Hiina restos kaasa sünnat tähistamas ja järsku tuli silmi ette huvitavaid numbriteemalisi asjaolusid. Ilmselgelt on inimesel igav kui ta oma ajaga muud ei oska teha kui mõelda milliseid põnevaid kombinatsioone numbritest saab moodustada. Selge, et suvalistest numbrikombinatsioonidest annab soovi korral igasugu maagilisi tähendusi välja imeda, seda teed ei viitsinud minna. Mind lihtsalt paelusid momendil inimestest pereliikmete vanusega seotud numbrid. Kaasaga mõlemad omame vanust mille kõik numbrid väljendavad koolilapse "väga head" tulemust. Lapsed seevastu saavad kahe peale kolm "mitterahuldavat", kolm sellepärast et null pole teatavasti number :D Omaette irooniline kuna mõlemate koolitulemused väljendavad pigem vastupidist. Lisaks võib 5 ja 2 vaadata vertikaalpeegelduses vägagi sarnase numbrina.

Meie lemmik hiina "resto" Mandariin on õige kalliks läinud. Reedese õhtusöögi eest tuli nelja peale pea kaks sotti välja laduda. Nostalgiliselt meenutasin igaveseks kadunud aega kui lõunasöök maksis 6.99 CAD ehk 5 euri nina peale. Võisime endale sellist laristamist lubada kuna ei käi eriti tihti väljas söömas ja paar lubatud restokäiku oleme edasi lükanud. Lisaks sai ühe hooga tähistatud laste võimalikku edu tööturule sisenemisel. Vanem plika ootab ametlikku tööpakkumist, nooremale oli õpetaja ligi astunud küsides kas tahaks suvel ühes suures firmas kätt proovida. Andis emaili aadressi kuhu oma CV sisse saata. Kui kõik kenasti läheb pühitsesime ühe hooga justkui tüdrukute päriselt täiskasvanuks saamist. Toit oli maitsev nagu ikka, pugisime head-paremat kered täis.

Ott Tänaku kabiinis Rootsi Ralli testimisel.

Nädalavahetusel toimus Rootsi ralli, mis mulle palju enam huvi pakkus kui olümpiamängud. Ülemisel videol on hästi näha kuidas ralli juhi vaatevinklist välja näeb ja milliste kiirustega kurve võetakse. Kahjuks oli lõpptulemus vaid veidi parem kui seni eestlaste saavutatud parim koht olümpial. Sellega ei taha ma väljendada rahulolematust meie olümpialaste vastu, peale Sildaru välja langemist oleks medali saamine ükskõik millisel alal sulaselge ime olnud. Ott Tänak seevastu Rootsi ralli üks võitjasoosikuid, paraku nullisid nii ilm, teeolud kui ebaõnn head sansud. Vaatamata õige mitmele katsevõidule ja hea kiiruse näitamisele ei õnnestunud isegi viimasel punktikatsel suurt miskit päästa. Kolm punkti potensiaalse 30 asemel Rootsi rallilt võib julgelt nimetada sügavaks pettumuseks, mees langes üldarvestuses teiselt kohalt viiendaks. Samas ralli juba on selline, loodetavasti on enamus aasta ebaõnne selja taha jäänud.
 Evensi vallisõit ja Tänaku Meeke kokkupõrge, mis röövis viimased võimalused viisakaks tulemuseks

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!