Wednesday, May 23, 2018

Niitmine, rattasõit, kino, reisuettevalmistused.


Esmaspäev
Tütrega suvilasse niitma ja järjekordset koormat halgusid peale laduma. Plikad on mõlemad suuremast peast sääskede suhtes kole hellikuks muutunud. Niuksus, et hammustavad. Minu vastus: “So what, see ongi nende ülesane elus püsimiseks“, teda eriti ei lohutanud. Lõppkokkuvõttes pildusin halge riidast hunnikusse, tema ladus kärusse, vedas auto juurde ja ladus autosse. Vahepeal õnnestus kolmandik krunti niita kah. Paraku läks lõpupoole raskeks, sest vikati teritamise kunsti pole ma ära õppinud. Viimane ots sarnanes rohkem kaikaga rohu mahapeksmisele. Pean ikka laskma isal teritamise keerulise kunsti selgeks õpetada, et põlised oskused kaduma ei läheks.

Õhtul tegime esimese klassi pinginaabriga 49 kildise rattaringi lääne pool Tallinna. Pääsküla, Tabasalu, Vääna-Jõesuu, Naage, Vatsla, Pääsküla. Algul oli raskevõitu vaatamata allamäge sõidule, hiljem tõstsin veidi sadulat ja läks kergemaks. Kummid olid liiga pehmed, ainult minimaalse 50 psi peale pumbatud, järgmine kord tuleb ettenähtud 75 sisse lüüa. Pärastpoole saime sauna, mis minu maitsele liiga kuumaks köetud. 100 kraadist ma enam ei naudi, pigem kannatan nats aega välja enne kui põgenen külma dushi alla. Koju jõudsin rampväsinuna alles keskööks.

Apollo kino ees, osutamas Deadpool plakatile
Teisipäev
Tütrega kinos Deadpool 2 vaatamas. Pole vähemalt 10 aastat kinos käinud, Eestis esimest korda vabariigi ajal sihukest asutust külastamas. Mustamäe keskuse Apollo kino jättis hea mulje. Ikka täiesti teine ajastu kui 80'tega võrrelda. Mõnusad pehmed istmed, omad jäätised ja joogid kaasas. Varase seansi tõttu saal täiesti tühi, hea kui koos meiega 10 inimest vaatamas. Film ise paroodia igasugu superkangelaste teemal. Minu jaoks jäi kaugeks, kuna ilmselt eeldab mingeid eelteadmisi, mis mul totaalselt puuduvad. Efektid olid muidugi ägedad ja aeg-ajalt visati ka niisama head kildu. Samas ei eelmist ega ka järgmist osa ei viitsiks vaatama minna. Müstika miks see Ameerikas alla 18 keelatud.

Ülejäänud osa päevast kulutasin suures osas närvesöövale reisuasjaajamisele. Tülikaimaks osutus autolaenutuse korraldamine, mis lõpuks jäigi katki kui avastasin, et Canada juhilube Kreekas ei tunnistata, peavad olema rahvusvahelised. Iseenesest kole kahju, hullult mõnus oleks olnud, sest väikest automaatkäigukastiga Nissan Micrat pakuti alla 10 euri päev. Küllap oleksin koha peal saanud tüübid ära rääkida aga kaasa avastas veebilehe, kus canadalased kurtsid, et vahelejäämise korral maksad sadadesse euridesse ulatuvat trahvi ja võidakse isegi kongi pista. Blogi mõttes oleks päris põnev aga finantsiliselt kujuneks koormavaks.

Leidsin hoopis firma, mis pakkus lennujaamast hotelli vedamise teenust soodsalt alla 10 Canada dollari eest nina peale. Sellegi vormistamise käigus oli parasjagu asjatamist, sest krediitkaart ei läinud läbi, lõpuks pangakogemusega kaasa aitas hädast välja. Nüüd pole muud kui homme hommikul lennukile ja aidaa. Ilmaennustus paistab soodne, ainult esimestel päevadel liiga palav. Põhiline näitaja veetemperatuuri näol +23.3 meres. Järgmine postitus juba Rhodoselt, Türgi külje alt, kui ikka aega ja netiühendust jagub.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!