Friday, May 18, 2018

Täielik Zen Pärnus

Kuna Lätist saime suht varakult tulema arutasime, mis edasi teha. Vanem tütar pakkus välja veekeskuse, kus aastaid tagasi käisime. Sealt mu elu ainus infarktieelne kogemus kui olin musta torru kinni jäänud ja sõbra hilisteismeline 85 kilone musklihunnikust poeg minust täie vaardiga mööda kihutas. Aga kui lapsed tahavad, eks issi läheb ikka kaasa. Auto parkisime onu maja ette ja jalutasime veekeskusesse, jälle kord sai tõdeda, et Pärnu on ikka väike linn. Kohapeal kassaneiuga arutades otsustasime võtta veekeskuse pluss sauna. Ujulat ei viitsinud kaasata, niisama lebotamine ja reläksimine mõtteis. Kolmetunni pilet on neljapäeval õige soodne: täiskasvanu 17 euri, õpilased 12 nina pealt. Sisse saime veidi peale kahte.

Lapsed alustasid kärestike ja torudega, mina läksin sauna. Pean tunnistama, et juba eesruum ületas kõik ootused. Ma ei tea, kas Euroopas ongi veekeskuste saunad nii ägedad või on ainult Põhjamaades sihuke olukord. Igatahes Ameerika kontinendil pole ma miskit ligilähedastki näinud. Võimalik, et on aga kättesaadav vaid miljonäridele ja sellesse ringkonda ma paraku ei kuulu. Esiteks läksin aurusauna, kus aur ja eukalüptiõli hõng lõid lõõrid puhtaks nagu oleksin korstnapühkija juures käinud. Kaifisin seda kuni kannatasin ning kargasin jahedasse basseini. Aroomisaun erilist muljet ei jätnud, esiteks jahedavõitu ja ainus lõhn mida oma eukalüptiõli loputusest ninaga tundsin pärines istmete niiskest vineerist. Ei tea kas aroomimasin ei funksinud, mina ei leidnud õiget nuppu või pidigi sihuke lahja värk olema.

Pilt kopeeritud Paradiisisauna veebilehelt, vaevalt
nad pahandavad kuna teen nii positiivset reklaami
Soome saun koos leiliga mõnusalt palav. Istusin, viskasin leili, ja kalpsasin jälle vette - korralik tavaline saun. Soolasaunas ei osanud esialgu miskit ette võtta, juhendeid kah kusagil polnud. Googeldada ei saanud, sest moblat sihukesse kohta ju kaasa ei võta. Õnneks polnud kedagi teist, nii et katsetasin piinlikkust tundmata. Ausalt ei osanud soolaga miskit muud ette võtta kui peale hõõruda, minutike oodata ja siis maha loputada. Kui keegi teab, mida tegelt selles saunas tehakse et naudingut suurendada, andke barbarile teada. Olulise infona selgus, et vasaku käe ranne on kriibitud ja säärel olevad lõikehaavad pole veel täiesti paranenud, mõlemad kipitasid. Mõnus aga ilmselt oleks veel nauditavam kui teaks mis teha. Kõige lahjem oli mingi soe ruum, tüüpiline mõttetu ameerika hotelli saun.

Läksin otsisin plikad üles ja kutsusin neid saunamõnusid nautima. Tüdrukud olid ahvivaimustuses, vanem arvas peale teist saunaringi, et veekeskus on väga tugevaks argumendiks Pärnu elama tulemiseks. Istusime kuumavee basseinis ja lõõgastusime nõgusatel soojadel kiviistmetel. Õnneks avastasime ka veejugadega massaazhi basseini, kus lasime kõik lihased ja liikmed üle mudida. Kokkuvõttes tegime neli veepargi, sauna ja päevitamise ringi. Viimane kord saunas oli ikka täielik zen, paksus aurus vaikset muusikat kuulates. Nii lõtv ja mõnus olla, kärestikust alla, välja päikese kätte kuivama ning riietusruumi. Välja saime paar minti enne aja täis tiksumist. Alles väljudes selgus, et baarist joogi tellimiseks oleks piisanud randmesideme viibutamisest, mine või tagasi. Peaaegu unustasin mainida, et sõitsin kõik kolm toru läbi ja hüppasin tornist basseini rääkimata õige mitmetest kärestikuläbimistest.

Kokkuvõttes annan sellele asutusele kõhklemata viiest punktist viis nii hinna, teenuste kui külastajate hulga poolest. Infot saab järgnevalt VEEKESKUSE veebilehelt. Kogu saunakompleksis oli sel ajal vaid paar teist klienti, veekeskuses üks lätlaste kooliekskursioon, mõned pered ja paarikesed. Võimalik muidugi et neljapäev kahest viieni ongi haruldaselt soodne aeg külastada. Igatahes on tegu kohaga kuhu kavatsen alati Pärnut külastades minna ja kõigile soovitada. Oot-oot, võib-olla ei peaks soovitama, sest kui osutub liiga populaarseks tõstetakse hinda ja rahvast tuleb kah tihemini 😜

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!