Saturday, June 20, 2020

Katsikul - ühe pere lugu

Panoraamvaade katusesviidi juurest
Käisin lapsepõlvesõbra poja katsikul. Tegu toreda ja eduka noore Eesti perega. Tahtsin isegi lisada, et tüüpilisega aga kustutasin selle sõna, sest tegelt pole ma ju eemalviibijana kvalifitseeritud hindama, milline on tüüpiline edukas pere.

Noormees kahesena isa hopa, mina õllega ja onu
Noormeest mäletan sellest ajast kui istus ukseauku kinnitatud kiigus ja mina talle hoogu lükkasin, vanust tüübil siis kahe aasta ringis. Nende pere oli kahtlemata paari kolme lähema hulgas, läbikäimise poolest kindlasti kõige lähem. Nii lapsepõlvesõber kui tolle kaasa intelligentsed ja huvitavad isiksused, kellega alati põnev igal teemal juttu ajada sõltumata sellest kas olime samal või erineval arvamusel. Koos tema perega sai palju matkadel ja paadisõitudel käidud. Kõrvaltvaatajana elasin kaasa ka nende keerulisematele aegadele, mis viisid lõpuks lahku minekuni. Väga kahju oli, aga ega kunagi ei tea ju lõpuni teiste inimeste motiive ja põhjuseid. Sõbraks jäin mõlemaga ja käin ka läbi mõlemaga, sest nad mõlemad meeldisid mulle kuigi mehe käitumist oli sutsu raske mõista.

Alumise korruse rõdu grilliga
Laste suhtes tundsin end natuke nagu onuna, ehkki neil oli ka päris onu olemas, toogi minu pikaajaline sõber. Vanem poeg super asjalik, kaugemalt vaadates ehk natuke iseteadlik ja arrogantne. Paraku võis ta seda endale põhjusega lubada. Käis pealinna eliitkoolis ja lõpetas hiljem eraettevõtjana tegutsemise kõrvalt ülikooli. Füüsilise vormi poolest tegu sellise kahemeetrise vennaga, kellele ei valmista raskust soovi korral kõrtsutäit mehi akendest ja ustest välja visata. Oma praeguse kaasaga tutvus ta juba koolis aga erinevalt tavalistest noorte lühiajalistest suhetest on kokku jäänud juba üle 10 aasta ning paari kuu eest sündiski planeeritud esimene laps. Planeerimise kohta tean omast käest, sest lapse teemal oli eelmine kevad juttu ;)

Zoomitud vaade Toompeale köögi aknast
Teletorn korstende vahel
Elavad nad uusarenduse kõrghoone kahekordses katusesviidis, lisaks Toompeale on vaade merele kolmest küljest. Teispool Atlandit saaks sellist luksust endale lubada üksikud ülirikkad. Korteri hinda kuuldes jäi üle vaid elutervet kadedust tunda, Eestis piisab kahe inimese viisakast sissetulekust. Tegelt väljendas noormehe onu minu tundeid päris täpselt: iga teise puhul tunneks kadedust aga sinu puhul vaid rõõmu, et nii hästi läheb. Kokkuvõtlik hinnang nii tööalasele kui eraelule. Kuidagi nii harjumatu, aga samas äge näha temasugust suurt karmi meest hellalt titte kussutamas. Ka järgmine laps peadselt ette planeeritud, põhjendus sama kui meil kunagi - lähedase vanusega lastel koos tore kasvada. Õnne ja edu!!!

Kripeldama jääb, et mu kolmest lapsepõlvesõbrast ei saanud mina esimesena vanaisaks😜

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!