Sunday, October 25, 2020

Kontinentaalse kliima võlud ja kutsika tembud

Vaatamata ametlikule Halloweeni ärajätmisele siinseal vaeva nähtud 
Eile oli meil selle suve, oot vist ikka sügise viimane soe päev. Igatahes 23 soojakraadi lihtsalt sundis aias päikese käes lebotama ja külma õlut limpsima. Kardetavasti ei saa sellist soojust enne 5 kuud uuesti nautida. Hommik algas pigem halloweeniliku paksu uduga sest sooja ja niiske õhu massid katsid ümbruse tiheda hallikasvalge massiga. Erinevalt Eesti õlguväristavalt külmadest augustiõhtute udulaamadest oli siinne aga lämmi, natu nagu sauna eesruumi tunne kui pesuruumi uks liiga kauaks lahti jäänud. Ajasin hommikul tütre välja, istub teine muidu koroonaajal päevade kaupa arvuti taga allkorrusel nagu kartulimardikas. Isegi koerad tundusid vähe üllatunud moega sihukese ilma peale.

Õlts rinnus võib silma looja lasta😉

Kahjuks oli mul tööpäev, kaua ei saanud ilusat ilma nautida, võtsime aias elukatega viimast. Väiksem kutsikas kurivaim on minusse, õllemaias teine. Sel ajal kui pildistasin oli mu õlleklaasi ligi hiilinud. Lurpis kurim kiiruga vahtu, muidugi teadis, et on paha peal. Suutsin esimese reaktsiooni alla suruda ja enne kui looma minema kupatasin, jäädvustasin maiustamise videlõigule. Kui te arvate, et õlle selle pärast maha kallasin, eksite rängalt. Pole koroona mind võtnud, ei võta ka kutsikaga samast klaasist õlle joomine. Mingi teooria väidabki, et need kodanikud peavad igasugu haigustele paremini vastu, kes oma organismi vastupanuvõimet rohkem treeninud.

Täna sai pidu läbi, öise äikese ja tornaadohoiatustega saabus Arktikast külm front, mis Mehhiko lahe sooja ja niiske edasi itta surus. Paarsada kilti põhjapool tuli kümme senti lund maha. Lebotasime pikalt voodis kuni päike välja tuli. Sooja mõni kraad aga öine sadu oli linnaõhu haruldaselt puhtaks löönud ja Arktikas pole ka tööstust, kohe kerge oli hingata. Pikem jalutuskäik koertega, alles kaheteist ajal näksisime hommikusöögi. Tühjendasin järjekordse Kulta Katariina paki, viis on veel järgi jäänud, nendega pean kuidagi kevadeni välja vedama. Kuna kasutan vaid hommikukohviks kulub nii poolteist pakki kuus, õnneks on lisaks paar Presidentti Gold Labelit kah sahvris.

Sügishommikune jalutuskäik kaasa ja kutsadega

Moblaga on mul viimasel ajal mingi hull jama. Wifi ja Bluetooth kipuvad lambist maha kukkuma ja tagasi ei saa mingi trikiga. Paari päeva pärast tuleb suvaliselt ise tagasi, paraku kahjuks mitte jäädavalt. Muidu oleks pohh kuid pulsikell mul bluetoothi kaudu mobla rakendusega seotud. Viimases hädas võtsin vana mobla ja kasutan kodus olles seda nii wifi kui bluetoothi jaoks.  Vana probleemiks aku lühiajalisus ja viletsam kaamera. Praeguse Pixel 3 XL korda saamiseks olen juba nii palju vaeva näinud, et kui neid tunde palgaga hinnata on peagi majanduslikult mõttekam uus mobla osta. Närvirakkudest ma ei räägigi. Pealegi ei oska ka keegi spetsidest püsivat lahendust välja pakkuda. Kahju nagu vähem kui 2 aastat vana muidu tipptasemel moblat loojakarja saata ainult selle pärast, et wifi ja bluetooth jupsivad. Eks ma nats proovin veel, aga põhimõtteliselt jälgin huviga Musta Reede ja Küber Esmaspäeva pakkumisi.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!