Tuesday, October 27, 2020

Uued rekordid aga mitte igal pool

Paari päeva eest saavutati maailmas poole miljoni piir päevastes nakatumistes.
Surmade arv päevas on püsinud suht stabiilselt 5000 ringis aprillist alates.
 

Koroona uute nakatumiste numbrid löövad enamuses maailma riikides uusi rekordeid. Eile oli Kanadas absoluutne rekord, paljud Euroopa riigid ületanud kevadised rekordid kusjuures trend uhab järjest ülespoole. Isegi USA's tõuseb haigestumine jõudsalt vaatamata nende pidevalt kõrgetele numbritele. Venemaa kõigi aegade rekordite taustal paistab välja nüanss, et riigiduumas hulk delegaate viiruse saanud.

Kõige selle taustal üks särav erand. Hiinas on peale märtsikuud koroonaviirusesse nakatumine püsinud äärmiselt madal. Kui numbreid uskuda siis isegi absoluutarvudes madalam kui Eestis ehkki rahvaarv on üle 1000 korra suurem.
 
Muidugi mõistan, et Hiina numbrid ei pruugi olla sama usaldatavad kui paljudes teistes riikides, kuid epideemiat pole tänapäevases maailmas võimalik varjata. Kui tegelikult oleks nakatuvus Hiinas 10 või isegi 100 korda suurem ametlikust paistaks see ikkagi uskumatult madal maailma mastaabis. 


Miks ma pole kusagil näinud ekspertide või isegi poliitikute kommentaare Hiina niivõrd silmatorkavate numbrite seletamiseks??? Hakka või konspiratsiooniteooriaid uskuma😜

Mitme miljardi dollari küsimus: 
"Mida teeb Hiina õieti ja teistmoodi kui muu maailm, et nende numbrid püsivad jätkuvalt ülimadalad ehkki majandus toimivat nagu enne koroona ajastut???"

Kallid lugejad, kas teil on mingi teooria, mis taolist äärmiselt kummalist olukorda ära seletaks???

1 comment:

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!