Wednesday, June 16, 2021

"Teie Kõrgeausus" :D

Üks mu siinsetest sugulastest tuhnis igavusest arhiivides ja Genis ja mitmetes muudes viimasel ajal populaarsust kogunud suguvõsade määramise andmebaasides ja veebilehtedel. Saatis infi, et ma olevat sugulane Rootsi kuningaga:

TT is related to Gustaf Eriksson Vasa, King of Sweden. Gustaf Eriksson Vasa, King of Sweden is TT's aunt's first cousin's wife's 10th great grandfather That's how you are related to Gustaf Eriksson Vasa, King of Sweden.

Tore küll aga minu praktiline meel otsib kohe kasusaamisvõimalust. Kaasale ja lastele andsin teada, et edaspidi paluks minu poole pöördudes kasutada väljendit "Teie kõrgeausus" ja üldse mind auväärsemalt kohelda. Kajhuks polnud väga üllatunud kui vastuseks tulid järgnevad "smailid": 😂😜😵🍺 "Issi, nii vara hommikul ei tohi enne tööle minekut õlut juua!!!

Realistlikuks jäädes on vist enamusel meist varemgi kui kümnendas põlves keegi kuulus valgusaastate kaugusel asuv sugulane. Paraku nagu minu kurvast kogemusest saate järeldada pole sellest muud praktilist kasu, kui teema lühikesele eneseiroonilisele blogipostitusele.

Aga ma lähen nüüd peegli ette ja hakkan otsima vanaonu Gustaviga sarnaseid näojooni. Kui geenitest ka teha saab järsku Rootsi riigilt nõuda vaese sugulase hülgamise eest ülalpidamiskulusid, penskaripõlves kulub iga kopikas (või öör) marjaks ära😜

P.S. Palju ägedam naljapilt oli samal teemal, aga viimasel ajal pole lihtne leida selliseid, mida lubatakse ilma litsentsitasuta kasutada ja $11 ei raatsi ma maksta. Lisan siis kirjelduse: Psühhiaater küsib vastuvõtutoolis lebotavalt kuningariietes tüübilt: "Miks te arvate, et teie naine kahtlusteb teil suurusehullustust"?
Pilti võite lingilt https://www.cartoonstock.com/cartoon?searchID=CS478321 omal vastutusel tasuta vaadata😉

11 comments:

  1. Mul on kakssada seitsekümmend aastat pikk sugupuu paberil olemas ja ei ühtegi siniverelist.
    Tont küll, esivanemad, mida te mõtlesite, ah?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Täpsustan: kakssada kuuskümmend seitse aastat😁
    See seletab kahe kommentaaru aastate erinevuse. Algul sõi blogger kommentaari ära ja siis avaldas koos uue koos ärasööduga.

    ReplyDelete
  4. Ära muretse :D Lugesin mõnda aega tagasi, et suht suur protsent (äkki oli 20) pole tegelt oma ametlike vanemate (eelkõige muidugi isa) lapsed mistõttu ametlik suguvõsa ajalugu mitte eriti kõrge tõeväärtusega. Usaldamatus kumuleerub nii, et mingi 10 põlve peale pole sellest suurt järgi jäänud :P Ei tea kunagi milline sinivereline mõne talutütrest esiema oma sängi lohistas või tallipoisist esiisa lakka meelitas ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teades oma esiemade esieatulekahju meenutavat iseloomu pööraks su seksistliku repliigi " Ei tea kunagi milline sinivereline mõne talutütrest esiema oma sängi lohistas" sama seksistlikuks " Ei tea kunagi milline sinivereline mõne talutütrest esiema poolt tema sängi lohistati". :D
      Võõramaist verd on meil suguvõsas täiesti legaalselt nagu jõge niikuinii.

      Delete
    2. Pole kuskilt seksistlik, sa ikka mu kommi lõpuni lugesid, ma meelega rõhutasin mõlematpidi võimalust ;)

      Delete
    3. Muig. Olgu, ei ole seksistlik, on klassivahesid rõhutav - häh, nagu initsiatiiv võiks tulla ainult aadelkonna poolt! Kuhu jääb pärismaalaste kaasasündinud sarm ja eestlastele omane tulisus?
      See selleks.
      Ajalooliselt on niikuinii kõik kõigiga sugulased, tuttavad, töökaaslased. "Six degrees of Kevin Bacon" võib sel juhul ülemaailmselt formuleerida ümber "Six degrees of king of Sweden".

      Delete
  5. Muide, Stalini bioloogiline isa olevat Prževalski, kes oli lühiajaliselt peres kostil…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stalin oli siis kentaur? Vot kus.

      Delete
    2. Kui pilte kõrvuti vaadata, siis Jossif võiks Nikolai poeg olla küll.

      Delete
  6. Ega isaduses kindel ei alati või muidugi olla, aga vähemalt emaliini pidi saab ju küllaltki suure kindlusega edasi minna?
    Mul ka suurem osa suguvõsa ligi 200 aastat dokumenteeritud, kuningaid nende hulgas ei ole. Küll oli vana-vanaisa 1800 lõpuaastatel Puhja vallavanem, asi seegi. Ja tema järeltulija olen ma kindlasti, kuigi tema on isaliini esivanem, sest kõigil tema lastel ja lastelastel olid täpselt samasugused ninad nagu minulgi. "Irsi nõna" nagu meil öeldakse.

    Aga see Vaasa - see on ju ainult hõimlane sulle? Sinu tädi nõbu naise esivanem. Abielu kaudu, mitte vereliini pidi. Sedaviisi hõimlased oleme me siin kõik, kes lähemalt, kes kaugemalt, kuid seotuse leiab küll päris kindlasti.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!