Monday, November 1, 2021

Taudiaja Halloween

Tegelt oli taudiaja Halloween eelmine aasta kui igasugu üritused rangelt keelatud. See aasta lõdvendati suhtlemise ja läbikäimise piiranguid kuid karmistati vaktsineerimsinõuet just oktoobri lõpus. Seega võis korraldada Halloweeni pidusid ja ka käia majast majja elanikke hirmutamas ning kommi nurumas. Eesti kombel "Trick or Treat" asemel "Pomm või Komm" siinmaal küll öelda ei või, inimesed kutsuvad politsei😜 Ehkki tütardel vanust liiast, et kommi nurumas käia, meeldib neile ürituse kostümeerimise osa. Terve laupäev ja osa pühapäevast nähti väärika väljanägemise nimel vaeva. Kaasa vorpis söögipoolist teha, mina käisin koertega pikemal jalutuskäigul ja jäädvustasin ümbruse koledamaid väljapanekuid mälukaardile. Mu arust oli kõige õudsemaks baptisti kirikuesine jumalavallatu dekoratsioon kus paraja nurga alt vaadates jäi mulje, et ükssarvik paneb nõiakassi kusjuures kummitus jälgib seda toimingut huviga kõrvalt😂

Maski valmistamine
Warframe Grineer Soldier

Pühapäevase Halloweeni tohutuks eeliseks on liiklusummikute puudumine, praktiliselt kogu tee läbi linna (kiirteel) sain sada rauas uhada. Rahvas hakkas juba varakult liikuma kuid üldiselt oli nii dekoreeritud majasid kui ka lapsi vähem kui eelnevatel aastatel.

Lohe ja kummitus
Selle ühenduse vili saab olema ÕUDNE

Kurvastusega tuli nentida, et naabermaja omanikud, kes tavaliselt veini pakkusid, olid ära kolinud. Mina jooksudressid seljas kehastasin enda arust sportlikku noort penskarit. Kolm varateismelist naakmanni aga kommenteerisid vene keeles, et Solikamski mafioosod joovad viina mitte õlut😎 Jalutasime mööda mahajäätud seisus majast, milles elasime rohkem kui 20 aastat tagasi. Uus omanik ostis tolle lootuses suurele krundile kaks uut ehitada, linn pani keelu peale kuulutades maja arhitektuurimälestiseks - nii siis rohkem kui saja aastane ehitis tasapisi kõduneb seal.

Mõttemängud
Meie kamp

Sõpradega koosistumine nagu ikka: õlled, söögid, palju jutustamist kuna vahepeal pole pikalt näinud. Rahuloluga võisin tõdeda, et muidu erineva maailmavaatega inimesed on vaktsineerimise koha pealt küll kõik sama meelt. Iroonilise juhusena oskas Eestist siia saabunud vaktsineeritud peapiiskop just Torontos koroona üles korjata. Jäeti lennukist maha ja istub nüüd terve perega karantiinis. Mina kogu meie kambast ainus, kes ringi reisinud. Enamus polnud julgenud ette võtta, kuid plaanivad järgmine aasta kuhjaga tasa teha. Kui inimesed üle maailma sama moodi mõtlevad tõusevad lennu ja hotellide hinnad lakke nagu juhtus Hawaii'l kui see piirkond lõpuks turismile avati. Ei tea kas peaks juba praegu lennupileteid broneerima hakkama, et hiljem mitte hinge hinda maksta või hoopis ilma jääda.



2 comments:

  1. Replies
    1. Töökaaslane juhtis mu tähelepanu asjaolule, et ükssarvik vikerkaarevärvides, mis tekitab mõningaid kahtlusi kassi soolise kuuluvuse koha pealt :P

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!