Tuesday, November 15, 2022

8 Miljardit


Sellise õõvastava verstapostini on inimkond tänaseks jõudnud. Nagu võib ülemiselt pildilt näha siis eestlaste osa vaid 0.01% maakera rahvastikust. Müstika mille alusel ennustati, et just 15 novembril 2022 inimpopulatsioon 8 000 000 000 liikmeni jõudis. Tegelikult muidugi tegu umbkaudse kuupäevaga, kuid ega see põhimõtteliselt olukorda muuda kas saavutasime taseme paar kuud enne või hiljem. Nii või teisiti paneb inimpopulatsioon ja täitmatu tarbimishimu keskkonna meeletu surve alla. Kuigipalju suudame maakera oma vajadustele kohandada aga mingi moment tuleb piir ette ja saabub populatsiooni kollaps nagu see looduses paratamatult alati liigselt paljunenud liikidega on juhtunud. Ja keskkond vajub tagasi stabiilsesse olukorda, täpsemalt ehk siis uude stabiilsusesse. Kas selles kohta ka inimesel ja teistel kõrgematel organismidel sõltub kollapsi vormist.

7 comments:

  1. Pikk kõhna poiss oli see 8 miljardes maailmakodanik. Oli ikka poiss vist?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei teadnudki, et lausa massimeedias presenteeriti?

      Delete

    2. https://rohe.geenius.ee/rubriik/uudis/maailma-rahvastik-uletas-tana-8-miljardi-piiri-ja-suureneb-hoogsalt/
      Kuskilt jäi kõrva, et 52 cm pikk ja kaal pisut alla 3 kg.

      Delete
  2. Kõik on OK ja seoses elatustaseme üldise tõusuga hakkab sündimuskõver üsna kiirelt langema. Aga kollapsihirm käib ikka inimestega kaasas, see on loomulik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elatustaseme üldise tõusuga? Tore oleks, paraku mõnes piirkonnas kindlasti keskmine elatustase tõuseb kuid pole sugugi kindel, kas ka ülemaailmne keskmine. Eks näeme.

      Delete
  3. Ei lähe maakera põlema ega kuku taevas kaela 8 miljardi maailmakidanikuga. Hiljuti ilmus hea raamat, mis lubab loota kestvat rikkust Maa elanikele, "Superabundance" https://www.superabundance.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, minu eluajal rikastes riikides ilmselt miskit hullu ei juhtu kui just mõni maniakk maailmasõda pidama ei hakka. Pole aga sugugi kindel, et samas vaimus jätkates järgmise sajandi alguseks asjad õige hapud pole.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!