Wednesday, November 9, 2022

Rindelt halvad ja head uudised

Täna teine kord sõja jooksul kui venemaa võttis vastu sõjaliselt aruka otsuse (mis on halb uudis), eelmine kord oli selleks Kiievi alt taganemine. Hersoni loovutamine on valus kuid ainuvõimalik kui ei soovita Stalingradi kordumist. Samas ei kuuluta avalikult ei oma rünnaku ega taganemisplaane ükski täie mõistusega komandör???🤔???

Tähelepanuväärne kuidas ja kes sellest otsusest teatas. Vene avalikkuse ees jääb patuoinaks halbade sõnumite tooja kindral Surovikin ja mõningal määral ka kaitseminister, kellele ta selle ettepaneku teleesinemisel tegi. Prigozhin ja Kadõrov hakkavad kindlasti avalikult sõjaväge maha tegema, et enda aktsiaid tõsta ja marurahvuslasi rahustada. Putinit polnud kuskil näha, tema astub ekraanile ainult võidukate uudiste kuulutajana nagu tollesama Hersoni venemaaga "igaveseks" ajaks liitmise ajal. Avalikult uudistes maha kuulutamisele eelnes loomulikult pikem varasem arutelu, mille käigus sõjaväelased ilmselt tegid Kremlile selgeks Hersoni hoidmise vastuvõetamatult kõrge hinna.

Jääb üle jälgida kui hästi on lüüasaanud vene väed võimelised taganemist organiseerima. Sillapeade juurde hakkavad paratamatult kuhjuma meeste ja tehnika kolonnid, mida ukrainlastel lihtne Himarsidega pommitada. Teoreetiline võimalus, et venemaa üritab kaubelda segamatu taganemise hinnaks näiteks Kahhovka tammi või Hersoni terveks jätmise. Iseasi kas ukrainlased selle peale välja lähevad, liiga magus võimalus hävitada vene vähesed järgijäänud võitlusvõimelised väed.

Teiseks halvaks uudiseks, et taandunud väed suunataks kas Zaparozje või Donetski rindele, kus juba praegu Ukraina vaevu kaitset suudab hoida. Ukraina jaoks on iga Hersonist eluga pääsenud vene sõdur ja tehnikaühik lisaks teistel rinnetel. Milleks edasi lükata, parem kohe hävitada. Heaks uudiseks muidugi Hersoni vabastamine.

P.S. Võimalusse, et tegu paljalt infoopiga ma suurt ei usu, aga mine sa tea. Kas tõesti saab armee ülemjuhataja nii loll olla, et avalikustab oma tegelikke plaane??? Kostab kui lugu sarjast: "Võimalik ainult venemaal".

P.P.S. Varem väljapakutud tuumalöök Hersonile, kui see juba Ukraina käes, ei tundu enam väga tõenäoline. Samas mitte ka võimatu kui Kremli pealik mõistab, et tal personaalselt lõpp.

9 comments:

  1. Ukraina presidendi nõuniku kommentaar:
    Actions speak louder than words. We see no signs that Russia is leaving Kherson without a fight. A part of the ru-group is preserved in the city, and additional reserves are charged to the region. 🇺🇦 is liberating territories based on intelligence data, not staged TV statements.

    ReplyDelete
  2. Kui venelased peaks tõesti Hersoni vabatahtlikult maha jätma, siis vabanevad küll nende seal olnud väed, aga sama käib ju ka Ukraina vägede kohta.

    ReplyDelete
  3. Nüüd hakkab kogu lugu kahtlane tunduma. Nii Prigozhin kui Kadõrov ühest suust kiidavad Hersoni mahajätmist takka??? Ons tõesti venelastel kavas miskit ääretult räpast🤔 Tavataktika lõksu meelitamiseks ei tohiks töötada, Ukrainal liiga hea luure pluss USA satelliidi info. Ikkagi ☢️☢️☢️???

    ReplyDelete
    Replies
    1. praegu paistab, et nad lihtsalt ei ole kõiki vägesid välja viinud.

      Delete
    2. teevad vanakooli info-opi uue tehnika ajastul.

      Delete
  4. Arestovitsh kurtis eile, et ukrainlastel pole piisavalt suurtüki ja raketiväge, et kogu kupatust puruks viia, kardetavasti suur osa vene väekoondsest pääseb. Mulle veits arusaamatu, hoidke lihtsalt nelja sillapead tule all ja vene kaotused nig segadus ulatuslikud. Mingisse salakokkuleppesse ma ei usu ehkki Biden pudistas välja, et tema teadis juba ammu venelaste Hersoni mahajätmise plaanidest. Kokkuvõttes jääb rindejoon oluliselt lühemaks kuid palju aktiivsemaks. Fortes täna ilmunud artikkel: https://forte.delfi.ee/artikkel/120096798/ekspert-hoiatab-kui-ukraina-vene-dnepri-paremkalda-vaed-minema-laseb-voib-see-viia-donbassi-kaotuseni

    ReplyDelete
  5. Sa nagu Toots karjud teisel pool kallast, praktilist kasu peale ajaviite selline ja enda ajude komposteerimise ei oma. Ukrainlane tahab raha just seda mida sa eile teenisid ja kohe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paneb kurvastama, et kallid kamraadid nahutada saavad?😁
      Mina ja väga paljud teised nii siin kui sealpool kallast toetavad Ukrainat kuidas oskavad, et vaid vatnikud teispoole Uraalisid Hiina sulasteks kihutada!

      Delete
  6. Kui uskuda preaguseid uudiseid siis ei lähe vene sõjaväe taganemine nii organiseeritult ja plaanipäraselt kui Arestovitsh eile väitis:
    It is estimated that Ukraine has around 200+ barrels and 100+ rocket launchers in the Kherson region... which are now raining 600+ shells and 200+ rockets a minute (!) down on four football field sized ferry crossings, which are overcrowded with russian soldiers.

    Crossings of Death!

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!