Sunday, January 1, 2023

Ootused uuele aastale

Deepstate Euroopa põhjaosa
okupeeritud territooriumide kaart
 

Nii nagu vana aasta puhul saab ka uuel olema tähtsaimaks sündmuseks SÕDA. Seega on vaieldamatult suurimaks ootuseks Ukraina võit. Paraku vihjab paljude otsustavat mõju omavate riikide suhtumine võimalusele, et 2023 aastal rahulepinguni ei jõuta, hea kui mõistlikel tingimustel vaherahugi saavutataks. Ikka teate, et Jaapani ja Venemaa vahel kestab siiani sõda edasi (ametlikult momendil vaid vaherahu), sest Jaapan ei tunnista Vene okupatsiooni Kuriilidel aga ilma enda territooriumi tagasi saamata rahulepingut alla ei kirjuta. Mitte et venega lepingute sõlmimisel mingit sügavat mõtet oleks, idanaabrile on ainsaks argumendiks sõjaline ja majanduslik jõud mitte mingi paberilipakas mille nimel läänemaailm valmis hirmsasti pingutama. 

Ukraina üheks rahulepingu põhitingimuseks on KÕIGI okupeeritud Ukraina territooriumide tagastamine. Viimasel ajal on hakatud rääkima ka sõja kaotuse korral ülejäänud okupeeritud territooriumide tagastamisest nii Soomele, Eestile, Lätile, Saksamaale, Rumeeniale-Moldaaviale, Gruusiale kui Jaapanile, kindlasti jäi mõni veel välja😏 Kokkuvõttes lihtsalt õigluse taastamine rahvusvahelise õiguse kohaselt. Keeruline moment, et maa-alasid võtaks ülalnimetatud riigid hea meelega tagasi kuid mitte enamust end seal viimase 80 aasta jooksul sisse seadnud seltskonnast. 

                        Arestovitshi aasta kokkuvõte ja ootused uueks aastaks

Eesti valimised saavad olema huvitavad. Ootuseks mõistliku liberaalse koalitsiooni moodustamine. Praeguse seisuga paistab, et määrajaks saab jällekord neljandaks tulev erakond Isamaa näol. Peaasi, et rahvusradikaalid ja kesikud välja jääksid, kurat teab millise supi muidu kokku keedavad rahvusvaheliselt ja julgeolekupoliitiliselt keerulisel ajal. Eks rahvas otsustab, Eestis vähemalt saad süüdistada vaid iseennast kui vale valiku teed.

Ootus ja lootus sel aastal rohkem reisida kui eelmisel. Nädalake kusagil metsas mitte midagi tehes tsivilisatsiooniga kontaktis olemata totaalselt aeg maha võtta. Ootus, et talvel tuleb rohkelt lund ja püsib kaua ... suusamäel mitte maja ees sissesõiduteel, kus pean seda labidaga kühveldama. Lotovõitu paarikümne miljoni näol sooviks aga pole vist mõtet kuna loteriipileteid ei osta😜 Igapäevaelu koha pealt on hästi kui läheb sama moodi kui seni: hommikujooks, hea kohv ja krõbinad banaaniga, netis surfamine, aias askeldamine, koertega jalutamine, raamatu lugemine või ajakirja lehitsemine, õlts või kaks kui isu tuleb, ... jne ... Sellistel minimalistlikel ootustel on üldiselt kombeks ka täituda😉

2 comments:

  1. Ühel milneti viljakaimal kommentaatoril on oma sõjablogi, ja kuna tundub, et ta pahandas milnetis vingujate peale (nt vinguvad, et kiiruga mobiilis tehtud tõlge on kohmakas vms), siis ta vist hakkabki enamjaolt sinna oma infot koguma. Jälgib hoolega ka vene allikaid ja nopib sealt kokku, mida informatiivsemaks peab. Äkki huvitab.

    https://ukrainawar.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. segaduse vältimiseks lisan, et kui ta postituse algul on lühend VA, tähendab see vene allikaid. nagu ma aru saan, nokib ta neist huvitama info välja ja midagi saab sealt teada, iseasi, et kõike tuleb võtta cum grano salis, sest propagandakiht on peal.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!