Sunday, January 22, 2023

Scholzing :D

Sõnaraamatutesse on ilmunud uudissõna scholzing, mille tähenduseks suure suuga abi lubamine kuid tegelikult mitte pakkumine. Kui vaadata "Urban Dictionary" vasteid, leiab ka hulga vulgaarsemaid väljaütlemisi😁 Vabandan inglise keele oskajate ees: Scholzing - "For a man to place a penis in his mouth for sexual purposes.  Dude did you just scholz a cock, you can cum on your lips".

Ramsteinist sai Ukraina suure hulga vajalikku varustust (rohkem kui terve armeekorpuse jagu) kaasa arvatud 160 tanki, kuid mitte Leoparde, mida loodeti. Sakslased üritavad endiselt iga hinna eest vältida oma tankide andmist. Mingit loogikat ma seal momendil ei näe, sest 155mm suurtükke ja võimekat õhutõrjet on nad saatnud, mis pole sugugi tühine panus Ukraina aitamisel. Rahaliselt on Saksa neljandal või viiendal kohal. Tankid on ukrainlastele vajalikud just ründerelvadena, et võtta tagasi venemaale kaotatud alad. 

Ameerika Abramside kohta olen lugenud hulka spetside arvamusi, põhiliseks puuduseks oluliselt keerulisem hoolduse ja remondi organiseerimine, suurem kaal ja kütusekulu, pikem väljaõpe, logistika keerulisus. Euroopas keegi Abramseid ei kasuta küll on siin rohkem kui 1500 eri modifikatsioonides Leopard 2, mida mitmed riigid nõus Ukrainale andma kui vaid saadakse luba Saksalt. Poolakad on viimasel ajal mitu korda maininud, et kui Saksa lähemal ajal luba ei anna, moodustavad nad väiksema grupi riikidest (momendil 6 riiki), kes valmis Leoparde saatma. Midagi susiseb suht valjult, sest ukraina meeskonnad olevat juba ka väljaõppel.


Muidugi ei maksa unustada, et kogu sõjalise abi pakett pole avalikustatud. Võimalik, et teatud relvade kohta kuuleme kõigepealt venelastelt nagu see juhtus õhutõrjevastaste AGM-88 HARM rakettidega. Hollandlased teatasid valmisolekust tarnida Ukrainale F-16 hävitajaid kui Ukraina küsib ja USA pole vastu. USA teatas just äsja, et pole vastu, lisas tankide osas, et on valmis kõigile teistele riikidele Abramseid asenduseks saatma kui nood oma Leopardid Ukrainale annavad. Aeglaselt aga ehk ikka hakkab nii tankide kui lennukite koha pealt jää liikuma. Rõhutada tuleb ameeriklaste pakutavat 150km laskeulatusega "reaktiivmürsku" GLSDB, mille eeliseks odavus, suur kogus ladudes, täpsus ja praktiliselt võimatu õhutõrjega maha võtta.

CIA direktor käis Kiievis, väidetavalt jagas infot vene talvise-kevadise suurpealetungi kavade kohta. Praegu on võrreldes sügisese seisuga Ukrainas paiknevate vene vägede arvukus tõusnud 200000'lt üle 300000'le. Ida ja lõunarindel tehakse proovirünnakuid leidmaks Ukraina kaitseliinide nõrgemaid kohti kuhu koondada suurrünnaku rusikas. Ukrainlased peavad suutma rünnaku absorbeerida teatava territooriumi ja sõjaliste kaotuste hinnaga, et ise lääne relvastusega otsustavale vasturünnakule asuda kui vene pool end välja kurnanud. Ameerika esindajad ütlesid Ramsteinis, et kogu Ukraina vabastamine 2023 jooksul on raske kuid lõunaosa ja Krimm jõukohane. Ennustustesse võib mõningaid korrektsioone tuua võimalik vene üldmobilisatsioon ja sõjaolukorra välja kuulutamine, millest on hakatud vene meedias järjest rohkem rääkima.

Ei saa ka irvitamata olla: täna on venemaa 3 päevase sõja 333's päev, Moskva riigiasutuste katustele paigutatakse õhutõrje süsteeme - kõik läheb plaanipäraselt vene juhtkonna avalduste põhjal😁

Venemaast ja sõjast üldse annab ülihea kokkuvõtte Rainer Saks oma artiklis: "Kas on lootust lõpetada sõda Euroopas", soovitan soojalt.

Teine huvitav artikkel Foreign Affairs ajakirjast "Putin's Last Stand", mis paljudes punktides sarnane minu üleeelmise blogipostituse vaadetega.

Just tuli uudis Saksa välisministri avaldusena: Saksa ei takista Poolal (ja ilmselt ka teistel riikidel) Ukrainasse tanke saatmast kui Saksamaalt luba küsitakse. 

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!