Friday, March 31, 2023

Mul on sõltuvus :P

Atomic SL
Muud moodi ei oska nimetada olukorda, kui kodanik pidevalt närviliselt 10 korda päevas ilmaennustust käib üle kontrollimas. Temperatuur, pilvisus ja võimalikud sademed põhilisteks näitajateks, mille vastu huvi. Töökaaslased juba teavad, et oodata lumetormi kui mul lai naeratus näole ilmub. Perfektne ilmaennustus oleks öösel vähemalt 20 senti lund, päeval tuulevaikne päikesepaiste nii viie külmakraadiga. Kolmapäeval oli vihma ja lund aga neljapäevaks ennustati hommikuks mäele mõned miinuskraadid ja tuulisevõitu kuid päikeselist ilma. Hooaja lõpus ei maksa liiga valiv olla, ole õnnelik kui 30 märtsil nõlvadel suusatamiseks piisavalt lund. Boonuseks võimalus "uusi" prügipäeva suuski proovida.
7 tundi 140 km

Kokkuvõttes tuli jällekord töölt vaba päev võtta, et "akusid laadida".  Seekord olin mäe tipu parklas 10 minutit enne liftide käima panekut. Nõlv parasjagu jääs, niipea kui esimese korralikuma pöörde tegin pidin sirakile lendama. Mitte sellepärast, et jää libe oleks, hoopiski suusarandid haarasid jäisest pinnast ootamatult kindlalt kinni. Algul olin krampis, läksin vaatamata külmale ja tuulele higiseks - tüüpiline tunnus, et väänad jõuga suuski laskmata neil ise pöörata. Võtsin veidi lõdvemalt ja sain tunde sisse, natuke veel enne kui päris mugavalt ja sujuvalt hakkas minema. Suusad on väga agressiivsed, jäigad ja väikese pöörderaadiusega. Otsesõidus ebastabiilsed, pidevalt pead pöördes olema. Lõpuks võtsin pöördeid madalamalt kui kunagi varem, keha asend automaatselt õige. Topelt mustadele radadele läksin hooga peale, selliste suuskadega naljaasi ka jää peal lõigata. Jalad muidugi väsitas ära.

Tõstukitoolil tegid paar tüüpi juttu, kiitsid mu "prügipäeva" suuski: mitu aastat vana mudel aga väravate vahel sõitmiseks pidavat olema super head. Noogutasin kaasa, ei hakanud mainima kust suusad pärit või asjaolu, et ise vaid mõned korrad naljapärast rada sõitnud. Kokkuvõttes super päev, 7 tunniga 140km suusatatud, nüüd võib rahuliku südamega järgmist hooaega ootama hakata. Suuskade tagumised otsad veits lahti, tütar lubas vaadata, kas leiab mingit superliimi. Kui mitte võin sarnased järgmine aasta suusashowlt osta, maitse sain suhu. Jäisel pinnal ja küngaste vahel sihukestega puhas mõnu uhada.



No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!