Saturday, May 4, 2024

Kokkusattumustest

Google Pixel A-Series Earbuds

Tavaliselt kipuvad kokkusattumused juhtuma igasugu ebameeldivad või lausa traagilisi tagajärgi esile kutsuvad. No vähemalt need millest räägitakse ja kirjutatakse. Loogiliselt võttes peaks keskeltläbi olema ju tasakaal nii positiivsete kui negatiivsete kokkusattumuste vahel. Äkki on lihtsalt meie aju ja mälu need, mis kallutavad muljet. Näiteks lennuõnnetuste analüüsi videosid vaadates on tihtipeale katastroofi põhjuseks terve hulga halbade kokkusattumuste (nii tehniliste kui inimlike) kuhjumine, millest kas või ühe ärajäämise korral poleks õnnetust juhtunud. Samas neid videofilme suht vähe, kus õnnelike kokkusattumuste tõttu äärmiselt tõenäoline õnnetus juhtumata jääb. Eks ikka vana tuntud tõsiasi, et halvad uudised rahvale huvi pakkuvamad kui head. Natuke nagu blogipostituste puhul, inimeste toredatest juhtumistest igav lugeda kui just konkreetselt sinu huviala ei puuduta. Samas ebaõnnestumine üldinimlikult rahuldust pakkuv: a la teistel juhtub ka jamasid, mitte ainult minul😜

Mul siin äsja juhtus väga väikese tõenäosusega kokkusattumus. Talvel kaotasin lennukis oma mobla kuularijudina (mis asi see eesti keeles on mis kõrva torgatakse, et moblast musa või kuuldemänge kuulata või ka käevabalt vestelda?). Kukkus teine paremast kõrvast välja ja tee või tina, lennuki põrandalt istmete vahelt enam üles ei leidnud. Mul polnud ka piuksumisepõhine otsimisfunktsioon peale lülitatud, kaheldav kas lennukimüras seda kuulda oleks olnud. Igatahes mis läinud see läinud. Mõnda aega ajasin ühega läbi aga siis hakkasin uurima kas saaks ja kui palju maksaks paarilise soetamine. Google pakkus võimalust kuna olin need tasuta koos uue moblaga kahepoole aasta eest saanud. Paraku ei ostnud lisagarantiid ja seetõttu maksnuks uus parema kõrva kuular 50USD pluss saatekulud (kogu komplekti hind oleks 140CAD). Kasutatu saaks poole hinnaga, Ebuyst isegi odavamalt. Kaalusin ka uute müüki tulnud Earbud Pro ostmist, 260 taala siiski mõttetult kallis kui samas mittefirma väidetavalt häid kuulareid, saab kolme-neljakümnega ja raamatute kuulamise puhul pole heli kvaliteet oluline.

Vahepeal avastasin eelmise mobla karbist (jah ma hoian neid alles, miks ärge küsige) mingid kordagi kasutamata 6 aastat vanad google bluetooth kõrvakuularid. Polnud teised nii mugavad kuid samas eeliseks kukla tagant käiv ühendustraat, mis ei lase neil aktiivse füüsilise tegevuse juures maha pudeneda. Konksudega käisid kõrva külge nagu kuuldeaparaat, mul kippus üks kõrv valusaks minema. Seadistasin, ühendasin moblaga ja täitsa töötasid teised, aga polnud nii mugavad. Eelmine nädal otsustasin siiski lõpuks uue parema kuulari muretseda. Googeldasin mobla peal parema kõrva oma otsides kui töökaaslane ligi astus. Jutu käigus mainisin oma muret. Too ütles, et oli just auto ostnud ja seda puhastades istme vahelt kuulari leidnud, äkki sobib mulle. Kindlasti mitte, erinevaid marke ja mudeleid tuhandeid, lisaks peaks olema parema kõrva oma.

Kompositsioon kohvi, piparkookide, kassi
mobla, kuularikarbi ja banaanikoortega
Teisipäeval tööl haaras mul nööbist ja pani pihu peale leitud kuulari. Vaatasin kahtlevalt, suht sarnase välimusega kuid vaevalt õige. Koukisin taskust enda karbi välja.  Ei suutnud oma silmi uskuda, kuid tundus tõepoolest täpselt sama mudel - google A-series earbud ja õige kõrva oma. Suskasin karpi teise kõrvale laadima. Isegi kui õige mudel pole kindel kas töötab. Tunnike laadimist ja proovisin ära, ei teinud piuksugi, mobla ei tundnud ära. Veidi googeldamist ning selgus, et uue kuulari ühendamiseks on vajalik bluetoothis lisaks seadme nimekirjast eemaldamisele ka casche mälu kustutada ja täis seadistus nullist teha. Nii kuularite kui laadimiskarbi seerianumbrid peab mobla omaga ühildama. Natuke jupsimist ning voilaa, läkski käima. Ainus kummaline asjaolu, uus kostis valjem kui vana. Tegu polnud minu kõrvakuulmises, mõlema kõrvaga ükshaaval kuulates selge vahe. Balansi seadistust ei leidnud kusagilt. Lahendus oli tegelt lihtne, minu oma kuulariauk lihtsalt sodi täis, peale puhastamist funksis täiega.

Aprillikuu jooksustatistika lisamisega sutsu hiljaks jäänud. 100 kilti täis saada nõudis vähe punnitamist viimastel päevadel kuna nädala jagu päevi läks kuu keskel põdemise peale raisku. Jooksmas käisin 14 korda nagu märtsiski. Läbisin 105.09km keskmise tempoga 4:44 min/km. Kiireim 5K 23:35, 10K 48:39 ja kilomeeter 4:14, parim keskmine tempo 4:38 min/km. Suusatamas korra, 123.33 km millest kaks kolmandikku suuskadel. Jalutamist vaid 44 km kella järgi, sammusid keskmiselt päevas 16503. Kaal stabiilselt 78(±1)kg, nii nagu viimased 5 aastat.

7 comments:

  1. Kohe näha, et kompositsiooni sättimisega oled vaeva näinud!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahjuks tuleb tunnistada, et tegu tavapärase segadusega mu lebotooli kõrval oleval laual ehkki natuke sai asju kompaktsemaks paigutatud ;)

      Delete
    2. ma olen samast sisekujunduse koolkonnast, mu aknaalune kapike ja kirjutuslaud on samas stiilis.

      Delete
  2. Kõrvaklapid on nende asjade nimi eesti keeles.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas kõrvaklapid pole mitte need suured mis katavad kõrvad täielikult, mängureil mikker lisaks. Küsisin nüüd tehisarult ja see väitis, et headset on hoopis peakomplekt :D, earbuds kõrvaklapid. Kui nii on siis nii on.

      Delete
    2. Eesti keeles on jah kõik kõrvaklapid.

      Delete
    3. Need on kõrvasisesed kõrvaklapid.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!