Sunday, May 30, 2021

Rege tuleb rautada suvel!

Hooajapileti ümbrik suusamäelt

Seda tõetera ei maksa mitte unustada. Mina nimelt sain eile postiga oma järgmise aasta mäesuusatamise hooaja pileti kätte. Kevadisel paarinädalasel koroonapausil pakuti supersoodukat, mida minusugune paadunud optimist ei saanud mitte kasutamata jätta. Kui just mingeid uusi hulle tüvesid või järgmist pandeemiat Hiinast välja ei tule on talvel võimalus aktiivselt mäge kratsida. Viirusest suuremaks riskiks pean ilmastikuolusid, viimase kahekümne aasta jooksul siiski vaid kord väga vilets talv olnud, aga isegi siis kujunes hooajapilet kasulikuks tehinguks.

Hommikul jooksin ka "ametliku" 5K rekordi pulsikella näidu alusel, 22:20 siis uueks märgiks maha pandud. Kella GPS funksib jälle ülitäpselt, vajas restarti ja firmware uuendust. Kiiremate aegade saavutamise juures on võtmekohaks kiirem algus sisseharjunud  esimese kilomeetri soojenduse asemel. Seekord väga ei surunud aga ega palju võhma üle ka jäänud, 4:25 kulus keskmiselt kildi peale. Hingamine enamuse distantsist kolme sammuga sisse kahega välja. Pulss hüppas üles alles viimase paarisaja meetri peal, kui ka hingamise tempot tõstsin.

Kohalikud uudised koroonarindelt panevad silmi pööritama. Kümned tuhanded Astra Zeneca vaktsiinidoosid ületasid täna ametlikult kõlblikkuse tähtaja. Valitsus lahendas probleemi bürokraatliku nipsuga pikendades "parim enne" tähtaega 1 Juulini. Samas võib taolise käitumise eest toidupoodi oodata ränk trahv ning vastutavate isikute kriminaalkaristus kui piimapaki või vorstijupi "parim enne" kuupäeva muudetakse. Väidetavalt olevat küll tootjaga konsulteeritud. Tekib küsimus: "Miks üldse panna kuupäev, mida hiljem võib suht suvaliselt muuta???" Ametlikku statistikat uskudes selgub, et vangide eest hoolitsetakse meil paremini kui seadusekuulekate tavakodanike eest. Süüdimõistetutest on 75% vaktsineeritud, rahvastikust 55%, sõjaväelastest lausa 90%, mis muidugi tore.

Päeval grillisime aias, seekord ribisid ja peekoni-juustu vorste, mõlemad õnnestusid päris hästi. Kõrvale keelekasteks Hiina Tsing-Tao õlts. Osutus suht lahjaks ja mahedaks suvejoogiks. Kuna üksi oleks igav kutsusime lähemad ja kaugemad sugulased külla. Üks pisiplika oli maru õnnelik meie pere püütoniga mängimise võimaluse üle. Madu tühi küll eriti ei hoolinud ja üritas mingi moment rohu sees kiirelt jalga lasta. Omanik sai õnneks õigel ajal jaole, muidu võinuks mõne päeva pärast hakata teadetetulpadel nägema kuulutusi kaduma läinud kassidest, koertest või mõnest kodutust😜

2 comments:

  1. Kanaada paistab koroonarindel silma eriliselt idiootsete lahendustega, aga mis see meie asi on. Õnneks on Eestis mõistlik õiguskantsler, kes seisab inimeste vabaduste ja seaduslikkuse eest. Küll püüdis sm. Sildam talle reedeses intervjuus kaikaid kodaratesse loopida, aga ei õnnestunud!

    ReplyDelete
  2. Jäta need tüdrukud rahule oma madudega😉

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!