Saturday, July 1, 2017

Ennejaani asjatamine

Nädal enne Jaani sirelid õitsele puhkenud,
alumistel okstel õied veel avanemata
Olen oma blogiga ajast nii palju maha jäänud, et viskan ennejaani nädala kohta vaid mõned lühikirjeldused ja pildid. Miskit eriliselt põnevat või märkimisväärset niikuinii ei juhtunud. Kõrvaltvaataja võiks lausa väita, et raiskulastud puhkuse nädal ehkki tegelikult sai mitmed vajalikud asjatoimetused tehtud. Olles vaid kord aastas kodumaal kulub paratamatult hulk kallist puhkust igapäeva toimetustele ja vähem või rohkem möödapääsmatule asjaajamisele.

Vahepeal tegi vanaisa murule kunstilise
saarestiku, ei raatsinud lilli maha niita.
17:06 L Suvilas tegin teise ja ilmselt ka viimase niitmise. Pügasin suht armutult maja lõunaküljel vohama hakanud kibuvitsavõsa. Ka kõige ilusamad põõsad lähevad kiiresti räigeks võsaks kui neid ei raatsita pügada ja julmalt tagasi lõigata. Sirelid tuleks samuti ette võtta, aga see aasta vist lihtsalt ei jõua. Näpistasin tunnikese, et rannas ujumas käia, vesi oli jahe kuid sisse sai siiski hüpata.

Sellist vaadet hommikul silmi avades ei saa enam kaua nautida :( 
18:06 P Täna võtsin siis suvila eeskujul linnas kibuvitsa pügamine ette, tõeliset ajamahukas protseduur. Oksad ju nii okkalised, et neid saab vaid distantsilt hekikääride või oksalõikajaga puutuda. Mahavõetud oksad läksid kärusse ja sealt otse lõkkesse, sihukesi ogalisi ei taha niisama vedelema jätta. Vahetasin auto rattad, sest kummid olid mitut eri mustrit ja tüüpi. Meil tõepoolest huvitav komplekt: neli talvekummi, kolm tavalist kulunud originaali all, kaks radiaali (üks all) ja üks Michelini pea tuliuus. Õnneks sain kombineerida kaks ühesugust ette ja kaks ühesugust taha, ülevaatusel oleks muidu raske läbi saada.

19:06 E Seekord otsustasime auto ilma teenindusse minemata ülevaatusele viia. Ehk läheb niisama läbi, pole teine ju eriti sõitnud viimasest ülevaatusest saati. Läkski kenasti, Kadaka tee tehnoülevaatuses polnud kedagi sabas, saime kohe ette ja poole tunniga paberid tehtud. Auto korras, vaid klaasimõra kohta uuriti nats, aga see meil olnud juba aastaid. Tuju hea, põrutasime suvilasse, et lõpetada niitmine ja maas vedelev hein ära viia. Õnneks olid ilmad suht kuivad olnud nii, et hein sai kerge vaevaga käruga aia taha hunnikusse. Aega jäi üle, võtsime ka metsas avastatud kuiviku käsisaega maha. Kohapeal parajateks juppideks, et jaksaks autosse tassida ja ongi talve saunapuudega hooletu. Õhtul astusime pinginaabri poolt läbi, et Jaaniplaane arutada ja tema koertega mängida. Viimane tegevus muidugi tütre rõõmuks, aga ega minulgi kutsade vastu miskit pole.

Nüüdsest minu lemmik kohvitass, naabrinaise Loore käsitöö!
Nädala keskpaik tegelesin remondi ja koristusega. Vaatasin Mustamäe ventilatsiooni üle, mille paigaldamisel mingid probleemid tekkisid. Asi oli segane, peab vist laskma veidi settida enne kui oma nina sellesse toppida. Lihtsaim viis oleks ilmselt ise asi korda teha ehkki tegelikult ju töömeeste asi. Öökapid, mis vanem tütar valmis ehitas ja kaks aastat lõplikku viimistlemist ootasid, tegin lõpuks peaaegu valmis. Lihvisin, põletasin leeklambiga huvitavama välimuse andmiseks ja lõpuks lakkisin põrandalakiga parema puudumisel. Enne kui saan meie kätetöö uhkelt voodi kõrvale panna pean veel viimase lakikihi peale võõpama. Sauna kruvisin lisanagi ja tööruumi ette kaks, et oleks kus tööriideid mugavalt hoida. Sauna lisapingi lakkisin ära. Õhtul astusime naabrinaise poolt läbi. Kuna ta kolib ja pole võimeline kõiki oma käsitöö harrastuse tulemusi uude kohta viima, otsustas laiali jagada. Mina valisin endale imeilusa kohvitassi ja vaasi, laps sisalikuga tassi ja teekannu, kaasa alloleva pildi põhjal ühe vaasi tassi ja kandiku. Kole kahju, et nii tore naaber lahkub, ta ju samas üks lähemaid siinseid peresõpru.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!