Wednesday, October 11, 2017

Asjalik teisipäev

Pika nädalavahetuse viimane vaba päev läks õige asjalikult. Esmajärjekorras oli hullult mõnus koos koertega sisse magada kui kõik teised hommikul kes tööle kes kooli kiirustasid. Üheteistkümneks sai kohvi joodud ja hakkasin askeldama. Korsten vajas remontimist, mingil imelikul põhjusel on segu ja isegi kaks tellist mitmest kohast välja kukkunud jättes haigutavad augud konstruktsiooni. Elulist tähtsust korsten ei oma, kuna pole kasutuses. Ostes sai maja gaasiküttele ümber ehitada, heitgaasid lähevad välja läbi seinas oleva plasttoru. Korstent võiks vaja minna kui ehitaks kamina, mis oli algul plaanis. Paraku nagu noorusplaanidega kipub juhtuma, plaaniks see jäigi ja kui just mingil põhjusel hullult igav ei hakka siis enam küll kaminat ei viitsi ehitada.

Nagu juba vanasõna ütleb: üheksa korda mõõda üks kord lõika. Korkisin õlle (kummaline, et vanasõnast õlle oluline osa välja unustatud) ja hakkasin plaanima kuidas oleks kõige kergem korstnaprobleem lahendada. Lihtsaim muidugi veel kaks õlut võtta, köis korstnale visata ning kogu kupatus ümber tõmmata. Nii kerge ja kardinaalse vastupanu teed ma kodurahu huvides siiski ei läinud. Viimase lonksuga oli plaan paigas, tassisin garaazhist redeli, ajasin katuse äärele uurimaks olukorda lähemalt. Poole pange segu ja paari kiviga peaks tehtud saama.

Tsementi õnneks ammusest ajast järgi, meeldiva üllatusena oli see plastämbris säilinud täiesti kuivana kõvaks paakumata. Suurematesse pragudesse toppimiseks sobiva kiviklibu sain vanast lillepotist, asenduskivid paarist varasemast ülejäänud punasest sillutisekivist. Segu segasin kaheliitrisse plastist jäätisepotsikusse, kellu kätte ja ronisin üles. Pragusid täites selgus, et praktiliselt kõik tuli üle käia, mis võttis hullult aega. Vahepeal saabus noorem laps ja tegi lõunasöögiks praemune. Toitumispausi kasutasin valimistest osavõtuks, et ka meie hääled kirja läheksid.

Googeldasin "evalimised" ja sattusin üllatuseks kaaperdatud veebilehele, kus Virgo Kruve pseudonüümi all olev tüüp demagoogitseb üritades näidata kui paha mõte on ehääletamine. Ainuüksi fakt, et teatud jõud on evalimiste pärast tõsiselt mures, veenis mind kindlasti seekord hääletama. Seni pole kunagi laiskusest valimistest osa võtnud, aga praegune poliitiline seis sundis esmakordselt ID kaarti välja otsima. Vähemalt ei jää minu hingele patt kui peaks juhtuma, et kesikud ühe häälega enamuse saavad :P Isegi poliitilises plaanis suht ükskõikne tütar andis hääle eestimeelsetele jõududele, ehkki minu valikust erinevale parteile. Tuleb tunnistada, et valimis ja hääletamisprotsess on tehtud tõepoolest väga lihtsaks. Kõik läks sujuvalt ilma mingite tõrgeteta.

Kella kuueks sain korstnaga ühele poole, vahepeal oli laps abis redelit hoidmas, et kõrgustes kõõluval issil natu julgem oleks segupotsiku ja kelluga zhongleerida. Korstna ülemine ots oli sellises seisus, et tegelikult peaks vist kevadel ikka oluliselt lühemaks tegema. Tellise väljakukkumises kahtlustasin pesukaru või äärmisel juhul oravaid. Samas pole selge kuhu neil minna isegi kui saavad korstnast sisse. Keldris olevast avast tuleks nad alla aga seni pole majas veel metsloomi kohanud, koerad oleks kindlasti üliõnnelikud mänguseltsiliste üle. Remondi käigus sain tunda kihulasi, keda kogu Kanadas veedetud aja jooksul kohtasin esmakordselt. Päris tüütud tegelased, ise pisemad kui äädikakärbsed aga hammustavad valusasti, justkui nööpnõeltega torgitaks.

Päeva lõpetuseks kuulsin viimasel kursusel õppivalt vanemalt tütrelt, et teda oli suur rahvusvaheline firma kutsunud vestlusele. Emailiga saadetud pakutav töökoht kujutab endast kolmeaastast täispalgaga juhikoolitust. Ühest küljest muidugi põnev, aga teisest küljest mitte see, mida talle inseneri ja disainerina meeldiks teha. Arutasime, et iseenesest võiks ju proovida, siis saaks ka selgeks kas ja kui palju juhitöö sobiks. Äriala koolitus koos palgaga mis vähe teist masti kui inseneril kostab ju päris hea. Tavaliselt peab kursuseid oma raha eest võtma ja need pole sugugi odavad. Kõigepealt ootame vestluse ära, eks plika saab seal teada, mida see koht endast täpsemalt kujutab ja siis otsustab, muidugi kui ikka ametlik pakkumine tehakse.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!