Tuesday, March 19, 2019

Kus on Fit'i AI ?



Eile kurtsin kaasale (kellel nats rohkem Fit kogemust), et minu äpp ei funksi. Ta siis küsis, miks ma pole seda või teist funktsiooni kasutanud - näiteks erineva sporditüübi aktiveerimist. Pluss märgile klikkides tuli tõepoolest hull valik üles, isegi mäesuusatamine oli kirjas. OK, saan aru et nii tark mu mobla äpp pole, et peaks mõistma millise spordialaga täpselt tegelen. Samas peaks suutma kiirendusemõõtja ning GPS'ga päris hästi ära arvata, kui korralik programm kirjutada. Muidugi ei viitsinud rohkem uurida eri võimalusi enne kui eile hommikul suusatama sõitsin. Mäe peal lülitasin mäesuusatamise tegevuseks ja uhasin mäst alla.

Ilm oli ilus, temperatuur mõni miinuskraad ja lumepind eelmiste päevade vihmadest üsna jäine. Tänu päikesele jää suht "pehme" randid lõikasid kriginal kindlalt sisse. Algul ehmatas mind parem põlv, mille kõõlused nii valulikud, et laskudes ei saanud korralikult toetadagi. Panin rohkem raskust vasakule jalale, aitas Lake Placidis ühejalasõidu harjutamine. Kartsin juba, et pean lühema päeva tegema, õnneks vähehaaval valu taandus. Peale puhkepausil libistatud Carlsbergi oli valu kadunud ja mäetunnetus muutus eriti teravaks. Küllap aitas kaasa fakt, et tühja kõhu peale võetud õlu tõuseb kiirelt pähe. Igatahes järgneva tunni kimasin vaheldumisi musti ja siniseid täie kiirusega. Valust polnud jälgegi, ehkki mõlemad jalad said kõvasti dünaamilist koormust. Profülaktika mõttes neelasin teise õlle juustu croissanti kõrvale ning suusatasin kolm tundi jutti tõstukite sulgemiseni.

Sihukesed tegelikud punktid
kindlustaks südamerabanduse 😝
Ahvikiirusel panin asjad kokku ja ostsin hooaja pileti järgmiseks aastaks. Praegu müüakse 229CAD'ga (150Eur) nii soodsalt, et patt oleks ostmata jätta. "Lõunasöögi" paari croissanti ja kohvi näol manustasin roolis koju sõites, muidu poleks karatesse jõudnud. Kodus parasjagu aega, et mäesuusavarustus sisse viia, suusajope ja püksid gi vastu vahetada ning lastega trenni põrutada. Enne trenni algust jõudsin korraks pilgu Fit äpile heita, mingi kummaline jama oli seal toimunud, ei viitsinud pikemalt uurida. Otsisin Karated, mida ei leidnud ja sisestasin lähima võimaliku "Martial Arts" näol järgnevaks kaheks tunniks.< Peale trenni käisin kodus dushi all ja vaatasin mida mu Fit äpp päevast arvas. Esiteks teatas, et olen oma nädala aktiivsuspunktide normi ületanud esimese päevaga. Mida kuradit. OK, mäesuusatamise 5 tundi olid läinud arvesse kui kõrge aktiivsusega tegevus, sisuliselt võrdsustatud jooksmisega. No ma ei tea, mul on kindlasti oluliselt raskem lihtlabaselt joosta 15 minti järjest kui 5 tundi mäge kratsida. Mäesuusatamine ei võta isegi nahka märjaks, lihtsalt mägi liiga lühike ja liftil üles sõites puhkad. Mingis meeltesegaduses oli Google Fit omal algatusel lisanud veits rattasõitu mäesuusatamise vahele😵 Karate trenni 2 tundi oli samuti täisaktiivsuse peale arvestatud. Tegelikkuses esimene oli, teise ajal harjutasime katasid, mis üldiselt nii väsitavaks ei kujune.

Ma saan aru, et ilma pulsikellata on pea võimatu tegeliku aktiivsuse üle otsustada, seega kui toda riista ei muretse on enamus Fit'i numbreid praktiliselt täielik luul. Kadus ka lootus, et saan teda vähemalt hommikujooksu täpseks hindamiseks kasutada. Täna lisasin veits alla kilomeetri ja neli minti jooksule otsa. Google arust teepikkus kasvas vaid sajakonna meetri jagu aga kuna aega kulus rohkem defineeris ta mu pingutuse ümber jalutuskäiguks, WTF. Ei tea kas ongi nii loll või lihtsalt irvitab mu üle, sest sammude arv oli küll viiendiku võrra suurenenud - et olen nagu tippima hakanud või??? Pergel küll, vist ikka vaja googeldada kuidas seadistus normaalseks muuta või siis mingi asjalik äpp alla laadida. Päevased normid seadsin nats realistlikuma 2 tunni ja 50 "südamepunkti" peale.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!