Sunday, December 6, 2020

Praeahi ja kang

Suur praeahi on leti peal

Laupäeval võtsin vaba päeva ja lõpetasin selle hullult pikaleveninud praeahju paigalduse köögis. Kasutasin ära mitmeid ammusest remondist ülejäänud juppe, lihtsalt parajaks oli vaja saagida. Praeahi ise veits üle 50 kilo, üksi olnuks tülikas tõsta, vanem tütar ja noorema poiss-sõber tegid musklitöö ära. Üllatus-üllatus ... libises paika ja sobis nagu valatud. Enne juhtmete ühendamist kontrollisin elektrikapis veelkord üle, et kaitsmed ikka maas😜 Noormees imestas mu juhtmete kiskumise julguse üle: kuidas sa tead mida kuhu ühendada? Ah, suvaliselt, kuhu vähegi sobivad, vastasin. Hämmeldunud ilme peale selgitasin üle, et värvid juhtmetel ei lase suurt eksida, tean täpselt kust enne lahti võtsin, isegi pilti polnud mõtet moblaga teha.

Kuna noored sobivalt külas tellisime eine hiina restost ja maiustasime koos. Õhtul veetsin kvaliteetaega noortega võidu Battlefieldi mängides. Kurim, pean ikka kiirelt uue arvuti kokku panema. Mängu kaardi allalaadimisaeg kipub jube aeglane olema, teised meeskonna liikmed pidid minu järgi muudkui ootama. Praeguseks on kõik olulised arvutijupid käes, ainult toiteblokk veel hulgub ringi kusagil universumi avarustes.

Monza WRC rallietapp oli üle aegade üks põnevamaid, kahju ainult meie mehest, kes isegi pea kõike võimalikku võttes sai vaid teise ja hooaja kokkuvõttes kolmanda koha. Tehase tiitel teda vaevalt eriti vaimustab, ehkki poliitiliselt korrektne on kaasa rõõmustada. Toyotast Hyundaisse tulemine ilmselt maksis Otile selle hooaja maailmameistri tiitli. Eks näis mis järgmine aasta juhtuma hakkab, palju etappe talvel ära jääb ja kes üldse osa võtavad.

Pühapäeva hommikul külm aga päikseline, jalutasime kaasaga koos koertega kohalikus parkmetsas pooleteise tunniga kuus ja pool kilti kui pulsikella numbreid uskuda. Hiljem kodus kaasa luges enne praeahju juhendi läbi kui katsetas funksimist leivaküpsetamisega. Ahjusoojade koorikleibade põhjal otsustades olen juhtmed õieti ühendanud. Juhendist selgus, et tegu nutipraeahjuga, mida saab lausa üle koduse wifi võrgu hallata. Esimese hooga ei mõista, millist lisaväärtust praeahju nutistamine pakuks, aga siis meenus Marca postitus kus nutitelefoni teema tõstatati😉 Võimalik, et kümmekonna aasta pärast imestan kui kõik ei kasuta köögis nutiahju, mis lisaks küpsetamisele uurib sügavkülmikult palju seal ruumi ja saadab poodi uue jahutellimuse kui sahver üle koduvõrgu häiret annab😮

Pealelõunal oli kuidagi rahutu olemine. Peale niisama mõttetult lebotamist, blogimaailma läbisurfamist ja Feedly paigaldamist sain aru milles asi. Juba teine päev kui polnud organismile jooksmisega korralikku koormust pakkunud. Papud jalga, fleece selga, õhuke tuulevest peale ja lippama. Sörkisin oma viiepoolese ringi läbi, käisin dushi all ja kohe oli inimese tunne ning ergas olemine. Olen vist jooksmisest ja trennist lausa sõltuvusse sattunud.

Lõuatõmbamiskang kannatab ka minu 80kg dünaamilise koormuse lõdvalt ära

Nüüd saan ka lõuatõmbamist mugavalt kodustes oludes toas harjutada. Laps tellis Amazoni kaudu (me jah terve perega nuumame Bezost ja ei tunne mingeid süümekaid sealjuures) uksepiidale paigaldatava lõuatõmbamise kangi. Ennevanasti oleksin sihukese või veel vahvama ise valmis ehitanud, aga vanemast peast mugavaks (loe laisaks) läinud, hea et ahju paika panin. Konstruktsiooni üks toru on just perfektsel kõrgusel meeterüheksakümnese uimase tüübi pikali löömiseks. Peale tunni aja jooksul keset pealage saadud kolmandat kolksakat tõin garaazhist ülejäänud halli soojaveetoru isolatsiooni. Geniaalne insenertehniline lahendus, järgmiste tonksude peale ehmusid ainult koerad, mina pääsesin vaid pehme paitusega.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!