Sunday, March 6, 2022

Rahvavaenlase Propaganda

Esiteks Hodorkovski intervjuu aga sellele järgnevana Toomas Mattsoni kokkuvõte sellest, millist propagandat Vene riik oma alamatele serveerib. Hoiatan, et järgnev tekst pole nõrganärvilistele, isegi mina pidin rahustuseks paar klõmpsu konjakit võtma suutmaks lõpuni lugeda. Pole midagi imestada, et inimene, kes sellist jampsi usub, hakkab sõda toetama, tegelikkus on tagurpidi pööratud. Huvitav millal meie trollid ja varrod sama infi üles korjavad ning levitama hakkavad. Lääne ja vene enda sõltumatud meediakanalid on Venemaal muidugi nüüdsest keelatud.

Toomas Mattsoni kokkuvõte:

Tegin huvilistele nädala jooksul kogunenud tähelepanekute põhjal lühikese kokkuvõtte mõnedest mõttearendustest-lähenemisnurkadest, kuidas Vene riigikanal RTR (aga ka teised) erinevate saateosaliste ja saatejuhtide pilgu läbi seletab televiisorit vaatavale vene inimesele Ukrainas peetava sõja vajalikkust ehk alust. Mõtted on kogutud saadetest "60 minutit", "Õhtu Vladimir Solovjoviga" + Solovjovi veebisaated, nt "Soloviev LIVE", regulaarsetest uudistesaadetest ja saatest "Moskva. Kreml. Putin.") :

* Venemaal ei ole juba tegelikult aastaid olnud piiri Ukrainaga, see on tegelikkuses piir Ameerika Ühendriikidega, kes on muutnud Ukraina enda polügooniks-platsdarmiks, mille kaudu kahjustada kõigiti Venemaad, valmistudes sealsete neonatside ja NATO võimalikuks ühiseks rünnakuks Venemaa vastu. Venemaal polnud mingit muud võimalust, kui teha erioperatsioon, et see eksistentsiaalne oht igavesti kaotada, riik demilitariseerida ja denatsifitseerida ning see eesmärk viiakse täide igal juhul. Ukraina võimud pole tegelikkuses aastaid olnud vähimalgi määral iseseisvad, täidavad vaid väljastpoolt, enamasti Ameerika peremeestelt tulnud käske. 2014. aastal toimus Lääne ja natside mahitusel riigipööre. Ukrainat on aastaid ette valmistatud just kui Venemaa ründamise platsdarmi.

* Lääs, valitsused ja Lääne ajakirjandus on pigistanud 8 aastat silma kinni genotsiiidikuritegude ees, mis Ukraina natsid on toime pannud Donbassis, kus on nende aastate jooksul elu muudetud põrguks, pidevalt on käinud tulistamine, tapetud on 15 000 inimest, neist ligi 800 last. Nüüd saavad need inimesed lõpuks elada rahus ja vabaduses. Ukraina režiim on tahtnud keelata neil isegi vene keeles rääkimise ja kõigiti mõnitanud, nad on olnud Ukraina režiimi jaoks kui mitte-inimesed, alam-inimesed. (See, et Lääs on silmakirjalikult pealt vaadanud 15 000 inimese tapmist 8 aastat on üks kõige kesksemaid argumente, mida kasutatakse.)

* Ukraina on vaid üks n-ö vaheelement globaalses vastasseisus, mis tegelikkuses on hoopis USAga, kes on aastakümneid ignoreerinud kõiki Venemaa muresid ja kelle kogu tegevus on olnud suunatud Venemaa kägistamisele ja Venemaa huvide eiramisele. Samas on USA üle maailma toime pannud suure hulga agressioone läbi aastakümnete.

* Käimas olev operatsioon on tegelikult vastus sellele sõjale, mida USA juhtimisel Lääs on pidanud NSV Liidu ja Venemaa vastu juba alates 9. maist 1945. Ukrainaga tuleb kiiresti ühele poole saada, et asuda lahendama tegelikku vastasseisu, mille teiseks pooleks on USA.

* USA kasutas Venemaa läheduses oma Ukraina polügooni salalaboreid keemilise ja bioloogilise relva väljatöötamiseks. 24. veebruaril ehk nn erioperatsiooni esimesel päeval hävitati kiirkorras laborites jälgi Pentagoni rahastatud programmidest, milles raames arendati välja bioloogilist relva ja katsetati katku, koolera jt haigustekitajaid.

* USA on andnud Ukrainale plutooniumit ja Ukrainas käis aktiivne tegevus tuumarelva väljatöötamiseks, nii sellise jaoks, mida saab lennukitelt heita kui ka tuumamürskude väljatöötamiseks, mida saab lasta kahuritest. Käimas oli ka nn räpase pommi programm.

* Ukraina on viimase 35 aasta jooksul täielikult natsifitseerunud, juba N Liidu lõpuaegadest on pead tõstnud fašism. Kui Hitleri Saksamaal oli kogu rahvas võimul pihus juba 5-aastase ajupesu järel, siis samalaadne natslik ajupesu on kestnud Ukrainas vahelduva intensiivsusega juba 35 aastat. Tuleb luua juba praegu Venemaa vastavate organite juurde asutus, mis hakkab tegelema bandeeralaste ja muude natside kohtu ette toomisega. See on pikaajaline protsess, mis kestab palju kauem kui demilitariseerimine, nagu näitab ka varasem kogemus.

* Ukraina natsipataljonid takistavad rahulikel elanikel lahkuda linnadest, nt Mariupolist mööda turvakoridore, mida humaansetel kaalutlustel on Vene väed vastavalt kokkuleppele loonud, kuid bandeeralased ei lase inimestel lahkuda, kasutades neid elava kilbina ja tekitades humanitaarkatastroofi.

* Majandussanktsioonid on tegelikult Lääne sõjakuulutus Venemaa vastu, nende eesmärk on hävitada Venemaa majandus ja Venemaa kui säärane. Kuid vaatamata kõigile lühiajalistele raskustele tuleb Venemaa sellest kõigest välja palju tugevamana, seda olukorda tuleb ära kasutada, et luua täiesti uuel tasemel Venemaa majandus, mis ei sõltuks tooraine poolest ega tehnoloogias välismaailmast. Selleks tuleb muuta täielikult ühiskondlikku suhtumist ja üles ehitada traditsioonidele ja patriootidele tuginev riik.

* Venelaste vastu on kogu maailmas lahti päästetud mastaapne vihkamiskampaania, venelased on kuulutatud väljaspool seadust olevaks rahvaks, neid ahistatakse ja solvatakse, mõnel pool nt ei lasta venelasi enam restoranidesse jne. Läänt on tabanud kollektiivne hullumine ja marutõbine russofoobia. Olukord sarnaneb juutide vihkamisele natsi-Saksamaal, kuid seekord on juutide asemel üle maailma venelased.

* Natsi-Saksamaa ajal voolas tema satelliitidest ajupestud vabatahtlikke, et võidelda Hitleri poolel. Nüüd on olukord sarnane - jälle ronivad Ukraina natside liitlased kloun-president Zelenski hüsteerilisel kutsel üle Euroopa Ukrainasse. USAst suunduvad Ukrainasse sõdima professionaalsed tapjad, kel on suur sõjakogemus. USA eesmärk on suurendada ohvrite hulka ja verevalamist. Aga Vene vägede kätte langenud palasõduritele sõjavangi staatust ei anta ehk ....


4 comments:

  1. Läänes on kahjuks palju selliseid, kes Vm agressioonis süüdistavad USAt ja NATOt. Miks võeti idabloki maad sinna vastu? Pole meie asi, mis kuskil kaugel Ukr toimub. Kiidetakse putkat vasakult ja paremalt. Ei usaldata peavoolumeedia uudiseid, sest koroona ajal aeti lausvalet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siin läänes kus mina asun küll seda ei näe, Ukraina toetuse meeleavaldused olid hulka rahvarohkemad kui vaktsineerimis ja piirangute vastaste "vabaduse konvoi". Mõned üksikud tõepoolest arvavad, et bensu hinna tõusus on süüdi Biden mitte Putin :D Canada samas immigrantide maa kus suurimaks vähemuseks ongi ukrainlased.

      Delete
  2. Kui sa liiga emotsionaalseks muutud antakse kohe sulle tabletti või saad nuuti, see on nii ka täiesti vabas maailmas. Vaba maailm muutuks ka kohe selliseks kui su aju ei töödeldaks pidevalt infooperatsioonidega, sellepärast sa ei saagi venelasest aru, vaid ohid emotsionaalselt.
    Lääne inimene tahab vägisi venelast tema enda käest vabastada. :)


    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!