Monday, January 16, 2023

Koiott, part ja karate.

Hommikul sai pikalt põõnatud, eilsest Jaapani aastavahetuse trennist ja peost kange väsimus kallal. Kuna ilm ilus: mõni miinuskraadi ja päike, võtsin koerad parki jalutama. Mõni senti lund ja päikesepaiste tekitasid ootamatult tülika olukorra. Päikese käes olev rada sula, varjus olev lumi lahtine külm pulber. Loomad hakkasid lonkama ja kippusid jalgu närima. Varvaste vahele ja talla alla tekkisid karvade külge kinnitunud jääpallid, mis käies hirmsasti segasid ja ilmselt karvustades ka haiget tegid. Pidin iga paarisaja meetri tagant neid sõrmenukiga katki taguma ja jalgade alt ära noppima.

Nokk saba alla, kurameerimine või ahistamine😏

Teispool osaliselt jääga kaetud jõge hakkas puude vahel mingi liikumine silma. Vastu jalutav kodanik andis teada: koiott olevat külmast veest välja tegemata üle jõe teisele poole lipanud. Lähemal vaatlusel nägin kõigepealt kaht noorlooma omavahel mängimas ja veidi edasi suurt hundilist. Too sörkis rahulikult, istus siis maha ja sügas end mõtlikult noori järgi oodates. Minu vile peale pööras korraks pead aga ei lasknud end häirida. Meie koerad ei näidanud üles ei huvi ega hirmu, vist tundsin minu juuresolekust piisavat kindlust. Pardikari sulistas lahvanduses: viis isast üritasid üksikule emasele muljet avaldada.

Senseid õpetamas
Laupäevaõhtune karate aastavahetuse treening kestis pea kuus tundi ja oli õige intensiivne. Vastupidavusega mul tänu jooksmas käimisele suurt probleemi polnud aga gi oli sellele vaatamata lõpuks higist läbimärg. Kõhulihaste poolest parematega samas vormis, kuid käed vähesest harjutamisest nõrgaks jäänud. Hommikul olid käelihased alt üles valulikud, lisaks andis ka õlavööte piirkond tunda. 
Kusanku-dai kui ma ei eksi
Keerulisemad katad on kolme aastaga meelest läinud, suutsin vaid mõned teistega koos kaasa teha. Lihtsamad ilmselt nii pähe taotud, et nendega probleeme polnud. Pere au päästjaks oli noorem tütar, kes ühena üksikutest teadis pea kõiki katasid mida esitama kutsuti. Näitas isegi oma endisele senseile liigutusi ette. Enne kui ise uuesti käima hakkan pean ülakeha lihased vormi ajama ja tütrelt katade järelaitamistunde võtma. Vanem tütar pakkus, et hakkab koos minuga hommikuti enne jooksu käte, kõhu ja kerelihaste soojendustrenni tegema.

Kagami Baraki 2023 Hombu dojos


4 comments:

  1. Seoses partidega meenus üks kole silmiavav artikkel vist Imelisest Teadusest teemal "linnukesed-nunnukesed" - pardid näiteks harrastavat grupivägistamist, muud linnud muid koledusi...:D Loodetavasti pildil olev part ei ole ole antud teemaga seotud #notallducks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen kah sellist juttu kuulnud, samas ei oma piisavalt fantaasiat, kujutamaks ette kuidas selline värk võiks käia. Minu jälgitud pardikamp tegutses täiesti tavapäraselt, isased tülitsesid omavahel. emane nautis täiega ja tiirutas edvistades ringi :D

      Delete
    2. wiki andmetel: isased ebaseksikad sinikaelad (per definitionem need, kes huvitatud paarilist ei leia) võivad käituda nagu ilged mölakad: pidavat vägistama emaseid, teisi isaseid ja vahel isegi surnud liigikaaslastele taha keerama.

      Võtavad kampa ja peksavad ohvrit nokaga, kuni see ei jaksa enam vastu panna.

      Delete
    3. Notsu, see kostab küll jube, justkui inimeste pealt maha kirjutatud. Neile võiks jahimeeste poest peibutuspartnukke pakkuda, raskel ajal käivad küll😜

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!