Wednesday, June 30, 2010

Netipulk

Täna sain kätte paari päeva eest kohalikult suurimalt telekomi firmalt tellitud netipulga. Teenuse tellimise kogemus oli jällegi positiivne. Ei tea kas tõesti on hakatud müügimehi paremini dresseerima. Helistasin ise sisse ja ilma pikema lobata andsin teada, mis mind huvitab ja küsisin, mis oleks nende parim pakkumine. Muidugi olin enne kodutööd teinud teades enam-vähem ette eri firmade hindu ja pakkumiste eripära.

Aga sain meeldiva üllatuse osaliseks kui mulle teatati, et tegelikult on olemas veelgi soodsam pakkumine kui need, mida reklaamitakse. Kokkuvõttes sain kahe aastase lepingu sõlmimise eest pulga tasuta (mis on tavaline) aga lisaks anti kogu leping kolmandiku võrra odavamalt - kahe aasta kohta tuleb see päris hea summa.

Esimesed kaks kuud on andmemaht piiramatu, et leiaksin millise mahuga plaan oleks sobivaim. Kuna tegu pole mu põhinetiühendusega siis ilmselt suurt mahtu ei vaja, ühest gigast kuus peaks piisama neti vahtimiseks, emailideks ja skypemiseks.

Suskasin pulga läpakale USB auku, ja sain riista ilma igasuguste probleemideta käima. Paraku paistab andmevool siiski päris kiire olevat, aga seda annab mitmete trikkide (nagu plugins keelamisega) päris tõhusalt piirata. Eks kuu lõpus näeb palju mul kuluma hakkab.

Lõpuks esitas müügimees küll tüüpilise küsimuse, kas me ei tahaks äkki veel mõnda teenust, aga vastuse peale, et "Momendil mitte" ei hakanud rohkem peale käima, mis on harjumatult meeldiv selle elukutse juures.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!