Sunday, June 27, 2010

Seedrioru Jaanipidu

Nädalavahetusel toimus kohalike eestlaste jaanipidu Seedriorul. Esiteks viskasin pilgu Google Maps kaardile, et meelde tuletada teed, mida iga paari aasta tagant oleme sõitnud. Seedrioru leidsin kohe üles aga paraja üllatusena ei tulnud teed kaardil tuttavad ette. Mõni ime, sest Seedrioru oli Google kaardil valesse kohta pandud, keset Elora linna, tegelikust asukohast 5 kilti põhja poole ja 2 kilti ida poole. Selline viga võib nii mõnelegi kohalike oludega mitte nii tuttavale inimesele tõsiseid probleeme tekitada. Lisan siia kaardi ametliku (mis märgistatud A) ja tegeliku (mis märgistatud helesinise tähega) Seedrioru asukohaga.

Igatahes tänu eelnevaile kogemustele jõudsime vaatamata traditsioonilisele paduvihmale kenasti kohale. Pidu ise oli üsna tüüpiline "Eesti Jaanituli", kus enamus rahvast oli eri astmel joobes, mõned sealjuures päris ebastabiilses olekus nii, et gravitatsioon neist peale lühikest asjatut vastupanu võitu sai. Põhisöögiks tuttavate pool küpsetatud shashlõkk ja joogiks Saku õlu. Sai kohatud hulka vanu tuttavaid ja ka paari uut sealhulgas üht kena ja armast blogisõbrannat.


Lapsed jooksid algul omapäid aga õhtupoole olin enamuse ajast koos oma vanema plikaga, pisem liitus gaidiplikade grupiga ja läks lõpuks ka nende juurde ööseks tudile. Korra astusin läbi sõjameeste ausamba juurest, mis on oma kujunduse ja lihtsusega üks väheseid mulle tõesti sümpaatse mulje jätnuist. Pimedas ja veidi õllesena sai isegi partii malet oma endise naabriga mängitud. langesin ülemäärase optimismi ohvriks nagu tavaliselt ja olin sunnitud alla andma peale veidi ootamatut vankri kaotust.

Ehkki üritasin tudile keerata nats peale keskööd, ei tulnud magama jäämisest enne kolme öösel suurt miskit välja, sest peotujus rahvas ruiras päris häälekalt ringi. Hommikupoole avastasin, et keegi jõumees oli mu auto küljepeeglist jagu saanud. Autos maganud laps polnud igatahes märganud millal see juhtus. Õnneks sain laenata ehitusliimi ja kleeplinti, millega kinnitasin peegli vähemalt ajutiselt auto külge tagasi.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!