Tuesday, June 22, 2010

Toronto G8/G20

Paari päeva pärast toimub Torontos ja paarsada kilti põhjapool Huntsville lähedal G8-G20 kokkutulek (asjast huvitatud leiavad sellelt lingilt rohkem fakte ja infot). Ajakirjandus üritab asja üles puhuda aga tavainimestele pole sellest eriti sooja ega külma. Ainult võimalik professionaalsete protestijate kohaletulek paneb kesklinnas elavaid või töötavaid kodanikke muretsema.

Kardetakse miskit meie märtsiööle sarnanevat protesti varjus rüüstamiste lainet. Politsei on igatahes tõsiselt ettevalmistusi teinud, et taolised sündmused ära hoida. Kuidas see õnnestub on iseasi aga kommentaarid tänaselt proovidemonstratsioonilt panid muigama. Kohal oli oluliselt rohkem ajakirjanikke kui protestijaid. Viimased jahusid enamasti sellist pada, et tekkis kahtlus nende vaimses tervises.

Küsimusele, mille vastu protestitakse oli vastuseks ikka G8, G20 või globaliseerumise vastu. Aga kui uuriti, et mille vastu konkreetselt, või mis see globaliseerumine on siis jäädi vastus võlgu või leiti, et tegu on ajakirjanikest provokaatoritega. Kokkuvõttes protestiks see seltskond iga asja vastu kaasaarvatud neli aastaaega ja rahvusvaheline imperialism. Ehk toksavad Toronto politseinikud neile aru pähe.

Nii näeb Toronto välja mõni päev enne G20

Mulle isiklikult see üritus meeldib, sest seoses ajakirjanduse hirmutamisele on mitmed firmad varakult kontorid kinni pannud ja liiklus tänu sellele tavalisest palju hõredam, vähemalt siiamaani. Sama nädalavahetuse peale langeb ka tavapärane kohalike kanada eestlaste Seedriorul korraldatav jaanituli kuhu meilgi kavas minna.

Ja igaks juhuks ette ära soovides:

HEAD JAANIPÄEVA KÕIGILE!!!
---------------------------------------------

3 comments:

  1. kui kõik hästi läheb, siis saan ka laupäeval jaanitulele tulla :)

    ReplyDelete
  2. No akki naeme siis seal. Meid tunneb ehk blogipiltide jargi ara. Ponev inimesi pariselt naha, kes muidu vaid arvutis elavad:)

    ReplyDelete
  3. loodan et homne vihm Elorasse ei jõua. On küll põnev!! :):):)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!